• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OP - Objektove programovanie

Started by pepco, 23.02.2008, 02:04:57

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

Quote from: puq on  08.04.2008, 03:18:48
Quote from: Agamemnon on  08.04.2008, 03:16:20
ono... programovanie je o matematike... ja som sa vždy divil ľuďom, čo matiku nevedia (= nechápu), a idú na software (uznávam, že niektoré predmety sú povinné, a majú ich aj sieťari/hardwaristi)

ved ja nehovorim nic take, ja mam rovnaky nazor :P ja len ze jaaaaaaaaaaake reci kazdy mal, ze fyziku studuje, zim a podobne veci a ked sa konecne programuje kazdy ma v piiiiiiiiiip:)

jj, ja som to aj tak myslel :) možno trochu zle som to napísal :)
All code is crap.

42

puq

Quote from: Agamemnon on  08.04.2008, 03:18:20
puq: nešťastné zaradanie je to už len preto, že TJ má byť o jave (obdobne predmet .NET, alebo ako sa to volá) a tam by sa už patrilo paradigmy OP ovládať... takže ideálne by bolo, aby predmet OP bol skôr ako predmety TJ/.NET... takto predmety TJ/.NET strácajú čiastočne na význame

jj toto by som presne bral, ale co uz no, jak JCube stale hovori na dostudovanie mame cele letne prazdniny :D :D

Dulus

trocha odlahcim ...... ked ywetka tu pisala ti posledne posty .... tak myslim ze avatar ju asi vystihoval v reale  ....... ... btw k teme ..... davam za pravdu cviciacm ze my "zabavy-znali studenti" sme lenivy a kasleme na to (cest vynimkam)...... ale zasa, teraz hovorim za seba ..... mna teda to programovanie az tak nebavi .... a proste ked cloveka nieco nebavi tak potom sa k tomu aj tak postavi .... najde si akukoolvek inu pracu len aby nemusel kodit .... napr sa bavkat v GNS3 (simulator na siete) alebi si spravit nejaky regulator na otacky na ventilator atd atd ... ...... keby nam povedali ze no ideme sa ucit ako  sa zakladaju znamky do albumu alebo ako sa osetruju bonsaje ......  tak by sme asi vsetci mavli rukou a robili si svoje ..... ano ano viem ze naco som potom siel na FEI ked ma nebavi programovat ...... no ale tak IT smerov je omnoho viac ako programator ...... a btw PHP sa mi celkom lubi a sa s nim bavcam aj ked nie je v osnovach ziadneho predmetu a urcite by som ho prijal radsej ako C# ....
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

ywetka

Quote from: puq on  08.04.2008, 03:20:15
Quote from: Agamemnon on  08.04.2008, 03:18:20
puq: nešťastné zaradanie je to už len preto, že TJ má byť o jave (obdobne predmet .NET, alebo ako sa to volá) a tam by sa už patrilo paradigmy OP ovládať... takže ideálne by bolo, aby predmet OP bol skôr ako predmety TJ/.NET... takto predmety TJ/.NET strácajú čiastočne na význame

jj toto by som presne bral, ale co uz no, jak JCube stale hovori na dostudovanie mame cele letne prazdniny :D :D

no ved tak to aj je... myslite, ze mna bavi cvicit a vkuse sa babrat s materialmi, ich pripravou, pripravou zadani, skusky a pod. mozno si poviete, ze to nic, ale je to seriozny zabijak casu. Tiez na svoje phd studium mam vyhradene predovsetkym leto... bohuzial, inak sa neda  :emot-rolleyes:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

aweeeee

Quote from: ywetka on  08.04.2008, 03:17:33
Quote from: aweeeee on  08.04.2008, 03:11:12

dufam ze ta pisomka sa nebude tykat nasej skupiny  :ohmigod: ved my sa tam aspon snazime i ked nievzdy to ide ale mame aspon snahu cez to nejak preliezt aj ked to asi tak vidim ze to bude dost brutalne :)

hehe, ved mne o to ide, aby bola aspon snaha cez to preliezt... neviem odkial sa tu siria take zvlastne informacie... asi ste ma este nevideli preberat zadania  ap

a nemozem povedat, ze som sa rozculovala, ze ludia nechapu zaklady po prvom cviku, len som sa divila, ze nevedia niektore fakt lahucke veci, ktore s OOP ani nesuviseli este... ale myslim, ze sa snazim na cvikach vsetko vysvetlit  a najma trpezlivo vsetko opakovat dookola... keby som bola taka, ze nechcem dat prejst celemu rocniku, tak myslim, ze cvika so mnou vyzeraju kapanek inak  :emot-prettywink: ale jasne, hysteria nech sa siri, tym si asi musi prejst kazdy...
no podla mna stacilo precitat tie dotazniky a clovek hned vie ze ci dobre vysvetluje alebo nie a ja nemozem povedat ze by nam bolo zle prave naopak ;).... a zase aj tie zakladne veci su dobre chytaky a podla mna sa skor aj stane ze clovek to vie len nevie pochopit tu otazku ze co to vlastne ma povedat alebo spravit to je napriklad aj moj pripad a nielen z programovania ale aj inych predmetov ale tak mozno staci trosku napomoct a uz sa da chytit a ak sa nechyti ani potom tak smola :D
Thor! Odin's son
Protector of mankind
Ride to meet your fate
Your destiny awaits
Thor! Hlödyn's son
Protector of mankind
Ride to meet your fate
Ragnarök awaits

sri

Quote from: Agamemnon on  08.04.2008, 02:48:42
to nemá zmysel... je veľké množstvo ľudí, ktorých hlavným cieľom je urobiť akokoľvek a akýkoľvek zápich... takže min. pre nich nebude žiaden trest...
a tí, čo chcú mať zápich normálny, tak si zadanie, hlavne po všetkých výstrahach, urobia...

Tak ok, ale ked sa stane, ze niekto pride z OS odovzdavat, ma vyse 70-80% zhodu a este nevie ani ceknut o zadani, a dostane full alebo skoro full zapich, ta to uz je dobre na **** Keby ze som tak odovzdal a dostanem minimalny zapich ta mlcim jak baranok a este bozkavam cviciacemu nohy... Nehovorim o tom co som pocul, ze niektori nemali ani zadania, len odpovedali na par otazok a dostali zapichy (ale tomu uz ani sam neverim)

A ini, co im to napr. len neslo na serveri, si mohli tak akurat ...,  hned ich zdzubali. Neviem, ake kriteria nato vlastne mal.

BTW: Nie som ani jeden, ani druhy pripad. :)

SSPPYY

OMG je toto este forum?
Mne to zacina pripadat ako chat.  :h_grin:

Ako neviem naco ludia myslia ked si vyberaju informatiku na FEI lebo ja ked som to vyberal tak som si myslel ze to je prave o programovani.
A plne suhlasim so vsetkym s JCube. Kto nemaka nema na FEI co hladat.

aweeeee

a inak len tak pre info ked sa nestihne zadanie odovzdat do 13. tyzdna tak sa za to budu strhavat body alebo to bude tak isto ako s OS ??
Thor! Odin's son
Protector of mankind
Ride to meet your fate
Your destiny awaits
Thor! Hlödyn's son
Protector of mankind
Ride to meet your fate
Ragnarök awaits

Agamemnon

Quote from: sri on  08.04.2008, 03:23:44
Quote from: Agamemnon on  08.04.2008, 02:48:42
to nemá zmysel... je veľké množstvo ľudí, ktorých hlavným cieľom je urobiť akokoľvek a akýkoľvek zápich... takže min. pre nich nebude žiaden trest...
a tí, čo chcú mať zápich normálny, tak si zadanie, hlavne po všetkých výstrahach, urobia...

Tak ok, ale ked sa stane, ze niekto pride z OS odovzdavat, ma vyse 70-80% zhodu a este nevie ani ceknut o zadani, a dostane full alebo skoro full zapich, ta to uz je dobre na **** Keby ze som tak odovzdal a dostanem minimalny zapich ta mlcim jak baranok a este bozkavam cviciacemu nohy... Nehovorim o tom co som pocul, ze niektori nemali ani zadania, len odpovedali na par otazok a dostali zapichy (ale tomu uz ani sam neverim)

A ini, co im to napr. len neslo na serveri, si mohli tak akurat ...,  hned ich zdzubali. Neviem, ake kriteria nato vlastne mal.

BTW: Nie som ani jeden, ani druhy pripad. :)

no vidíš, a takých trebalo vyhodiť :) však preto som napísal, že to s tými zápichmi, imo, nemá zmysel... nedať zápich je účinnejšie riešenie... aspoň by to ľudí nútilo robiť
All code is crap.

42

krtek

Quote from: puq on  08.04.2008, 03:12:52
ale ved kus porozmyslaj co hovoris, minuly rok ste jebali na elektiku, fyziku matiku a neviem co ze ste prisli na informatiku studovat informatiku, a teraz sa co xcete vyhovovarat???? ked si lenivy tak kasli na skolu, treba to pochopit, lebo za rok koncis a co z toho ze aj ziskas titul ked hovno bdues vediet???? niiiiiiiic :)

edit: jedinu vec co mam namietky je veeeeeeeeeeeeeelmi nestastne zaradenie predmetu OP, spolu s TJ a popritom cisco, neostava na vsetko cas, a to sa snazim poctivo robit cely semester...
stacilo to dat minuly semester miesto IT alebo miesto OS

akoze nemas sa velmi naco stazovat... ja som tretiak a mal som aj tazsie kombinacie predmetov (vid soj+zi+f2+os v zimnom semestri minuelho roku).
vy to mate o dost odlahcene podla mna... ale stale je to o tom, ze ked sa to niekto chce naucit, tak sa to nauci...
poznam aj pripady ked si clovek da urobit zadanie a neskor sa to nauci (vid java - miny a podobne veci...). vzdy je to o chceni sa nieco naucit... ano su aj predmety, ktore studentom velmi "nerezu", ale co sa da uz robit... mne osobne tento system na skole nevyhovuje a preto nato uz zvysoka kaslem. pristup ucitelov, a celkovy system skoly je na dost divnej urovni (cest vynimkam!!!) ale ked niekto chce, tak sa vie vela naucit. ci uz sam, alebo s pomocou tych malo ochotnych ludi na tejto skole. myslim ze pocet ochotnych ludi sa stupnuje so zvysujucim sa rocnikom (ale to je len moj nazor).
takze bud sa s touto skolou zmierte aj s jej systemom a snazte sa naucit co najviac, alebo sa nato vykaslite a chodte niekde inde, alebo robte nieco ine...

a k teme OOP: myslim, ze cviciaci, ktori ucia teraz OOP su velmi dobri a ochotni vysvetlit strasne vela veci aj viackrat... a to, ze su zadania take ake su kvitujem, pretoze su aspon zaujimave pre studentov, cim chcu tento predmet im co najviac priblizit a urobit ho zaujimavym... minuly rok som mal cvika s mirekom a mozem velmi pochvalit za vyucbu a snahu naucit a vysvetlit... hlavne vlastnymi vtipnymi zdrojakmi :P

kOsTi

no mne sa to tu teda nechce citat... kaslem vas :)
:trestac:

puq

ja len podotkne ze tu zimu sme mali asi rovnaku :) hoci co je ZI netusim, skus prelozit alebo pretransformovat do terajsieho predmetu :) aj my sme mali F2,OS,SOJ :P

JCube

ZI to boli tusim formalne jazyky a automaty...to sme nemali povinne... :) a na OS bolo najtazsie to zadanie...skuska bola len o tom ze som si precital prednasky...takze take strasne to nebolo (s odstupom casu hodnotene)...
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

JCube

este sa tu vyspamujte a zajtra to dam do inej temy...teraz sa idem pustit do citania knizky... :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Ing.Veduci

Quote from: puq on  08.04.2008, 03:46:25
ja len podotkne ze tu zimu sme mali asi rovnaku :) hoci co je ZI netusim, skus prelozit alebo pretransformovat do terajsieho predmetu :) aj my sme mali F2,OS,SOJ :P

ZI = formalne jazkyky a automaty ... Mr. Hudak
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

ONdro

Vie niekto ako spravit tu poslednu ulohu z posledneho cvika z OOP?

6.Vytvorte metódu, ktorá vypíšte početnosť jednotlivých slov, teda napr. situáciu, že slovo jahodka sa v texte vyskytuje 12 krát, znázorníte výpisom: jahodka:12

skusal som tak aj tak a nic mi neide :  bu  :462:

ONdro

ok,netreba.UZ mam, blbe Dictionary...  bv

kOsTi

Neviete niekto co presne chcu v 9. cviku v ulohe "Store":

Do triedy Store pridajte verejnú metódu AddAll( ArrayList c ), ktorá pridá všetky prvky z kolekcie c do zoznamu tovaru List.

??

Agamemnon

presne to, čo je tam napísané :)

urobíš metódu, ktorá preberie nejaký arraylist... ten má nejaké prvky, a tieto prvky z arraylistu c pridáš do listu, ktorý máš ako členskú premennú triedy store...
All code is crap.

42

kOsTi

hm... to ma tak 5 riadkov... alebo mi nieco uniklo? :)

Agamemnon

no veľa riadkov to určite mať nebude :)
All code is crap.

42

include

Ako poriesim v mojej hre, aby fungoval casostroj? Mam 1280 miestnosti a hra sa vyvija postupne s plynucim casom, ale neviem ako urobit to, ze ked pocestujem v case do minulosti, aby sa prostredie vedelo pomaly a postupne adaptovat na zaklade technologii, ktore prinesiem cestou v case so sebou. Aby sa vsetky veci adaptovali a taktiez aby bola hra od tejto pozicie uz adekvatna tymto zmenam. Ak ma niekto nejaky napad, nech napise, dik.

danielmi

kto by mi spravil zadanie za peniazky,mam aj scenar
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

include

Ved pomozte niekto... nikoho nic nenapada? Neviem ako urobit to, aby sa veci adaptovali postupne. A neviem kto ma ake zadania, ale miny nerobim ani nic ine, tak aspon toto by som chcel mat...

Agamemnon

ak máš dobre implementovanú akciu "použi vec", tak to potom presne vieš použiť aj na aktualizáciu celého prostredia na základe času (a aj pri automatickom plynutí času)...
plus stroj času máš pravdepodobne ako item... takže pri akcii "použi stroj_času" vieš adaptovať prostredie na zmenu...
All code is crap.

42