• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OP - Objektove programovanie

Started by pepco, 23.02.2008, 02:04:57

« predchdzajce - alie »

Sooloni

Quote from: TradeMark on  30.03.2008, 05:46:35
Mam taku otazku spojenu s Mirekom... bude v pondelok bleskovka? By potesilo kebyze nie lebo sa toho nakopilo...alebo by mohla byt taka ako minule ;)

pocuj ja mam tiez s mirekom.. ako budes odovzdavat ten scenar? vo worde alebo na papieri iba text? alebo aj ten UML?

Agamemnon

All code is crap.

42

anita345

mam otazku spojenu s tym istym cviciacim :) vlastne aky podrobny ma byt ten UML?

a len tak pre srandu: ten scenar bude nejako bodovany?

sri

Ďalšia lamerská otázka: Ako naimplementujem niečo také, ako sa preberalo na poslednom cviku, príklad:

Jeden predmet má 30 študentov, ktorí ho navštevujú
Jeden študent má 7 predmetov, ktoré navštevuje
(vzájomná "zviazanosť", alebo ako to nazvať)

Napadlo ma niečo také, ako
class Student
{
   private Subject[7] subject;
}

class Subject
{
   private Student[30] student;
}

teda pre kazdy objekt vytvorit pole referencii na tie dalsie objekty, s ktorymi je previazany...  Len, ci je to teda programatorsky korektne...

Agamemnon

mirek uml nechcel, mám taký pocit :)
All code is crap.

42

Agamemnon

Quote from: sri on  30.03.2008, 07:04:49
Ďalšia lamerská otázka: Ako naimplementujem niečo také, ako sa preberalo na poslednom cviku, príklad:

Jeden predmet má 30 študentov, ktorí ho navštevujú
Jeden študent má 7 predmetov, ktoré navštevuje
(vzájomná "zviazanosť", alebo ako to nazvať)

Napadlo ma niečo také, ako
class Student
{
   private Subject[7] subject;
}

class Subject
{
   private Student[30] student;
}

teda pre kazdy objekt vytvorit pole referencii na tie dalsie objekty, s ktorymi je previazany...  Len, ci je to teda programatorsky korektne...

je to ok...

ono... budete mať kolekcie neskôr... v niektorých prípadoch výhodnejšie ako klasické polia... a v niektorých nie :)

plus ešte je možné urobiť to "jednosmerne" (tj. mať napr. len v študentoch referencie na ich predmety a v predmetoch NEmať referencie na študentov) a potom "dopočítavať" pre výpise - závisí od toho, aké sú priority...
All code is crap.

42

TradeMark

Z ktoreho cvika bude teraz bleskovka s Mirekom? Zo 6ky alebo 5ky?
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

BossZ

Quote from: TradeMark on  30.03.2008, 23:00:02
Z ktoreho cvika bude teraz bleskovka s Mirekom? Zo 6ky alebo 5ky?

...a s Forgacom? Vravel o UML, ale konkretne veci okolo UML som nenasiel... (az na tutorial)
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

JCube

celkom dobry zdroj k uml je http://s.cnl.tuke.sk/~ywetka/DTTahak.pdf pripadne cela ywetkina stranka...
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Sooloni

nj .. nevie nekto co bude zajtra na OOP na bleskovke s mirekom? (dufam ze nic ;)

ywetka

Quote from: Sooloni on  31.03.2008, 01:41:16
nj .. nevie nekto co bude zajtra na OOP na bleskovke s mirekom? (dufam ze nic ;)

hovoril vam nieco o bleskovke na cviku? resp. pytali ste sa ho? ak nie, co tak skusit staromodny trik a napisat mu mail?  :emot-shakehead:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

kOsTi

ale ved uz tu bolo pisane ze bude bleskovka :)
:trestac:

Pribina

Mna by zaujimala bleskovecka s Forgacom vie niekto nieco? :)
plllllp prepinan kapitan Spok

ywetka

Quote from: kOsTi on  31.03.2008, 02:23:54
ale ved uz tu bolo pisane ze bude bleskovka :)

sak hej, ale tvrdia, ze nevedia z coho  :j_wink:

mirek

Quote from: TradeMark on  30.03.2008, 05:46:35
Mam taku otazku spojenu s Mirekom... bude v pondelok bleskovka? By potesilo kebyze nie lebo sa toho nakopilo...alebo by mohla byt taka ako minule ;)

ano - bude. preco by nemala byt?
So say we all!

SSPPYY

Quote from: Pribina on  31.03.2008, 02:29:09
Mna by zaujimala bleskovecka s Forgacom vie niekto nieco? :)

Sak som ti povedal ze bude z UML pravdepodobne test.

mirek

Quote from: Sooloni on  31.03.2008, 01:41:16

bude bleskovka - v duchu predchadzajucich - presne z toho, co ma byt na danom cviku. a pokial ste davali dobry pozor, tak okrem toho, ze som hovoril, ze odovzdavate iba a vylucne iba scenar, ktory pastnete do nadupaneho is, som povedal aj to, co budeme preberat na najblizsom cviku...
So say we all!

Sooloni

este mam otazocku do kedy sa da odovzdat ten scenar? nemam ho totiz uplne komplet (len namet zatial) a momentalne nestiham (hlavne kvoli ciscu :( a nerad by som odovzdal nejaku nekompletnu postupnost krokov ktora potom nebude mat s finalom nic spolocne...

mirek

Quote from: Sooloni on  31.03.2008, 03:37:49
este mam otazocku do kedy sa da odovzdat ten scenar? nemam ho totiz uplne komplet (len namet zatial) a momentalne nestiham (hlavne kvoli ciscu :( a nerad by som odovzdal nejaku nekompletnu postupnost krokov ktora potom nebude mat s finalom nic spolocne...

no - takych je viacej, co sa im to "akosi" nakopilo. dostupnost nadupaneho informacneho systemu skonci buduci tyzden v piatok.
So say we all!

Pribina

Quote from: SSPPYY on  31.03.2008, 03:23:22
Sak som ti povedal ze bude z UML pravdepodobne test.

Jop uz pamatam :D:D
plllllp prepinan kapitan Spok

Agamemnon

teraz som zvedavý na reakciu ywetky, mireka alebo eqa :)

fat: urob si to sám... dokážu pomerne jednoducho zistiť, či si to robil alebo nerobil sám... a ywetka tu už písala, že na to budú dávať pozor
All code is crap.

42

Ing.Veduci

Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

SSPPYY

Dava sa naznamost, ze na buduci pondelok na cviku s Mr. Forgacom pisomka nebude.  :h_azn:
Sirte info dalej.

ywetka

Quote from: Agamemnon on  07.04.2008, 20:15:24
teraz som zvedavý na reakciu ywetky, mireka alebo eqa :)

fat: urob si to sám... dokážu pomerne jednoducho zistiť, či si to robil alebo nerobil sám... a ywetka tu už písala, že na to budú dávať pozor

heh, i don't care... poleti ako spinave pradlo... a aspon da niekomu zarobit... vidis, mozes dat aj mne, fat, ja ti to zadanie velmi rada spravim ;)

puq

no to by som netvrdil ze poleti, po prve neviete akeho ma cviciaceho :) a po druhe asi vas vysie menovanych nema :D lebo by nebol blby a by to tu nepisal :D aspon toto si myslim, a ked ma nejakeho ineho cviciaceho vpohode moze zrobit zapich a aj skusku :) sak sme predsa na FEI :D