• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OP - Objektove programovanie

Started by pepco, 23.02.2008, 02:04:57

« predchdzajce - alie »

JCube

co si este len stahujem... :D som mal pat hodin pauzu na spanok... :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

TradeMark

Neviem ci to uz dakto instaloval ale vsimnite si pri instalacii toho chlapika v hnedej koseli - Face Of The Year  :thumbsup:
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

JCube

jj MS instalator rullz...a  ten typek sa mi zjavil aj pri instalacii MSDN library...

puq

ywetka ako to je z cvikami??? na tej moodle/wiki by mali byt davane cvika, lebo to nejak upravujete???? alebo normalne z z moodle sa mame pripravovat??? lebo na cviku co mam s forgacom som take nieco pochopil, mozno len zle pamatam :D neviem bolo to davno :D

JCube

prihlasis sa do moodla a v kurze OOP mas pekne veci z ktorych sa mas pripravit na cviko...a na moodle/wiki mas veci ktore sa budu robit na cviku - teda priklady...

puq

heh :P keby to bola aj pravda ze bude sa robit na cviku... :) to skor rob ak xces :P

kOsTi

no tak to uz je na vas... ked clovek raz nechce robit tak nebude ani ked ho budu nutit :)
:trestac:

puq

sak preto aj nic nerobim lebo sa mi nexce :D :D ale neeee to kvoli tomu ze si to uz doma zrobim a na cviku nic nove sa nedeje :)

nighthunter

na cvika z OP nenadavat !!!!!
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

kOsTi

puq

tak tak neviem co vy robite na cviku, ale my dokopy nic, minule bola pisomka za 2 cvika, a potom sme mali si pozerat veci, a to iste mozem robit aj doma, nic ine

JCube

nase cvika su fajn... :) clovek sa aj daco nove dozvie... :P napriklad ako lara vytahuje svetlice na havrany a podobne... :emot-LMAO:

puq

kOsTi

kludne dojdi... je nas dost malo :)

puq

ta hej ale stvrtoook, nemam nic a nexce sa mi trepat do KE bleee

kOsTi

puq

lol to skor pojdem darovat oblicku jak ist na USA prednasku :D :D :D

nighthunter

probem vidim v tom ze je 12 prednasok a ty asi 12 obliciek nemas

gratulacia k 1000 postom
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

puq

co ty vies???? ja som rocnik 86 a ten je zasiahnuty cernobylom :D :D :D

a diky:P ani som si nevsimol ze dnes je milenium :)))

puq

co znamena to base???? za konstruktorom???

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;

namespace Shapes
{
    public class Line : Shape
    {
        private Point _endPoint;

public Line(Point begin, Point end) : base(begin)
        {
            this._endPoint = end;   
        }

public Line(Point begin, Point end, string color)
            : base(begin,color)
        {
            this._endPoint = end;
        }

public Point BeginPoint
        {
            get { return this.Location; }
        }

public Point EndPoint
        {
            get { return this._endPoint; }
        }

public override void Draw()
        {
            Console.WriteLine("I am drawing line from {0} to {1} with {2} color",
                this.BeginPoint, this.EndPoint, this.Color);
        }

}
}

Mao

to znamena, ze tato trieda dedi od rodicovskej nejake vlastnosti. A tetno konstuktor inicializuje len niektore premenne, a zvysenna sa inicializuju  v konstruktore v rodicovskej triede. tym base vravis ze sa to ma poslat konstruktoru  v rodicovskej triede a zadavas,ktore parametre konkretne.

puq

Mao

je to podobne, ako ked pretazujes konstruktory a mas jedens jednym parametrom a druhy s dvomi.

napr :
public Shape(int beginPoint)
{
       this.beginPoint=beginPoint;
}
public Shape(int beginPoint,int endPoint):this(beginPoint)
{
        this.endPoint=endPoint;
}

v tom dvojparametrickom by si mohol tie inicializovat zaciatocny bod, ale naco to pisat dvakrat :)

a v pripade dedenia je to to iste, len ted konstrukor, ktory volas sa nachcadza v inej triede,preto pouzivame base ako bazicka, resp. zakladna

ywetka

hej, presne tak...  :thumbsup: pre mojich: my budeme toto brat na dalsom cviku. mam ready nejake priklady, cize sa paradne s tou dedicnostou pohrame  bp

puq: jj pripravovat by si sa akoze mal z moodlovskych veci, i ked tam je ta teoria pisana nanajvys divne... ale prakticky je jedno, z coho sa pripravis... napr. k teme dedicnost najdes vsade to iste, nech hladas hocikde. na wiki su doplnkove veci a priklady... tie sa robia na cvikach so mnou, s mirekom binasom a matom revesom, u ostatnych cviciacich tusim nie  bn kazdopadne na wiki je napisane viacero veci ohladom zadania, cize na to mrkni (ak vam cviciaci nepovedal nieco blizsie).
vies, ono je to tak, ze kazdy cviciaci si moze cvika urobit podla seba, co uzna za vhodne... dopredu sa zhodneme len na zadaniach, zapoctoch a hrubej osnove predmetu. vsetko ostatne je na kazdom zvlast a aj poradie cvik moze byt vsade ine... ja som napr. brala tento tyzden diagramy tried, hoci (ne)oficialne su naplanovane az za par tyzdnov (co je podla mna uz dost neskoro), inde sa este nebrali pokial viem. cize oficialne materialy si na cvikach urci kazdy cviciaci individualne... jedine oficialne veci existuju ku skuske  :emot-prettywink:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

puq

dikes za rady :) a uz viem na isto ze som chytil nie dobreho cviciaceho, skoda no, ze nedokaze kazdy jeden byt zhruba na jednej urovni, lebo ako pozeram tvoj pristup a toho co mame my je diametralne odlisny... totalne samostudium to isti... bv