• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

.NET

Started by Ing.Veduci, 18.02.2008, 03:13:05

« predchdzajce - alie »

Ing.Veduci

Quote from: puq on  19.02.2008, 15:22:11
existuje spravodlivost :P :P :P :P :P

ano uz sa mi zda ze existuje :D
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

ppt

kurna veduci, ty mas ale stastie! Som dufal, ze budes vedla mna sediet a daco poradis. :j_undecided:

Mao

ppt, nestazuj sa, ved sa trochu poucis a ked budu problemy, tak pomozeme, otocis sa na mna, sedim za tebou :D

Ing.Veduci

Quote from: ppt on  19.02.2008, 19:26:30
kurna veduci, ty mas ale stastie! Som dufal, ze budes vedla mna sediet a daco poradis. :j_undecided:

no .. ja mam len strach ci to nie je tym, ze sprosty maju stastie

a s .netom sa na mna mozes kedykolvek obratit :P
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

psicho

No co bazanti :D :D :D kedy to mate tie cvika alebo coja viem co alebo prednasky alebo mne jedno co s Strakom a kedy ?
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

JCube

utorok od 7:30 do 10:40
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

kornas

JCube, Ty vies uz robit v C# ?? Lebo ste mali minuly tyzden ten program hotovy nejak rychlo... to som si vsimol, ze viacerym to nerobilo problem. Ako ste to vedeli vsetko urobit ? Som taky hlupy, alebo mate s tym nejake skusenosti uz ? Ci ako ste to riesili ?? dik   :(

psicho

thanx za infooooo, piiiiipl

JCube

Quote from: kornas on  18.03.2008, 02:27:50
JCube, Ty vies uz robit v C# ?? Lebo ste mali minuly tyzden ten program hotovy nejak rychlo... to som si vsimol, ze viacerym to nerobilo problem. Ako ste to vedeli vsetko urobit ? Som taky hlupy, alebo mate s tym nejake skusenosti uz ? Ci ako ste to riesili ?? dik   :(
no nie ja sa teraz ucim...ale to je tym ze treba vela skusat doma...skus napriklad postupovat podla serialu na zive.cz...alebo niektore anglicke tutorialy...alebo si zozen od computer pressu knizku o c#...tusim je od pavla herouta...

puq

ja by som to povedal jednym slovom preco to niekomu ide a preco niekomu ee :D to zazracne slovo je SAMOSTUDIUM.....bez toho nemas sancu, na cvikach (okrem .NET to nemam) vsetky predmety su o samostudiu, normalne sa hlupo citim v skole, ze naco tam som ked hovno ma naucia...3 predmety mozem rovno menovat USA,OOP,JAVA na tie netreba ani cvika, nech enchaju zverejnene veci na nete a to je vsetko a nech maju konzultacne hodiny..cvika su zbytocne aspon pri nasej skupine....trochu offtopic ale vystihuje to tu kornasovu otazku

diacon.mex

Ako ste urobili tu triedu OutOfRangeException na cviku co sa malo urobit ??? co tam do nej treba napisat ? v Program.cs mi stale pise, ze:

Error   1   The type or namespace name 'OutOfRangeException' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)   \Starter\ShapeException\ShapeException\Program.cs   82   65   ShapeException

Error   2   The type or namespace name 'OutOfRangeException' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)   \Starter\ShapeException\ShapeException\Program.cs   214   20   ShapeException

a moja trieda vyzera takto:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Text;

namespace ShapeException
{
    [Serializable()]
    public class OutOfRangeException : System.Exception
    {
        public void ExcMethod()
        {
            Console.WriteLine("\nYour choice is OUT OF RANGE.\n");
        }
    }
}

matoda v na odchytenie pretecenia:

public static void ValidateUserInput(string userInput, int min, int max)
        {
            int intInput;
            intInput = Int32.Parse(userInput);
            if ((intInput > max) || (intInput < min)) throw new OutOfRangeException();
        }

a catch:

catch (OutOfRangeException a){Console.WriteLine("Out of range.");}

moze mi niekto vysvetlit co robim zle ? som uz pozeral na milion zdrojakov na nete a nejak mi to asi nie je jasne :( dik

diacon.mex

ked som dal tu triedu OutOfRangeException do Program.cs, tak uz to ide. preco nesmie byt v osobitnom subore : OutOfRangeException.cs ??????

JCube

mal si rovnaky namespace?

diacon.mex

Quote from: JCube on  31.03.2008, 01:32:46
mal si rovnaky namespace?
hej toto som pozeral ako prve...

Mao

Ale ved v tom uryvku kodu co si sem dal, je OutOfRangeException v namespace-e ShapeException, a zvysne triedu su pokial sa dobre pamatam, aj co som teraz pozeral do materialov v namespace-e Shapes. Cize bud pridaj direktivu using, alebo zmena nazov namespace-u. Alebo pri vyvolavani vynimiek mozes pouzit tvar ShapeException.OutOfRangeException().

psicho

btw: visual studio ma snippet na exeption-y tie netreba pisat :P staci vlozit ten snippet :P :P

ONdro

Len tak zo srandy nevie niekto ako rozbehat tie priklady Formularov ,co su vo worde.Tie posledne,kde je,ze GDI+ knižnica ,tak to uz nerozbeham...rad by som videl co to robi...dik :laugh:

diacon.mex

Ako to ide s tymi zadaniami z .NET? ma to uz niekto hotove? najdu sa aj taki, co to nezvladaju? a ako ste to riesili? uplne vlastny navrh, alebo ste prerobili toto co bolo tam na stranke ta kniznica?

Mao

Tak aby sa nepovedalo, nas team ma hotove na 85 percent, navrh cely vlastny, zacinali sme od piky. Staci ?  :)

diacon.mex

Quote from: Mao on  10.05.2008, 20:05:20
Tak aby sa nepovedalo, nas team ma hotove na 85 percent, navrh cely vlastny, zacinali sme od piky. Staci ?  :)

:j_shocked: WOW  :thumbs-up:

sri

Ake vlastne mate typ/y zadania/i, ked sa mozem opytat - ja, ktoremu absolvovat tento predmet nebolo umoznene?  :j_cry: :D

JCube

Typ zadania je to co dava Straka na Bc pracu...skladovnicky program...

Mao

Vazeni a mili, v mene spolocnosti KPT (Mao, JCube,Pribina) Vas srdecne  pozyvam na prezentaciu nasho skladovnickeho software-u , ktora sa uskutocni v utorok od 07:30 v miestnosti B515 :D .

JCube

ONdro

To nam zajtra da aj akusku? Ked ma presne vypracovany na moodli dokument,za co dostaneme body? Dufam,ze hej...alebo ho k tomu treba dotlacit. :laugh:  :pimp: