• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Java

Started by kOsTi, 23.02.2008, 02:17:18

« predchdzajce - alie »

puq

no ale co sa tyka c# je vacsinom Agamemnon rychlejsi dokonca jak google :D :D

Agamemnon

Quote from: Havran on  03.05.2008, 17:46:21
Jaaj ludia... to neviem daco ta hned pisem do fora? Co tak skusit najprv napr. Google? Staci zadat "Java Random" a urcite Ti nieco najde - je to rychlejsie a pohodlnejsie...
ta praveze to neni rychlejsie ani pohodlnejsie, zato som sa takoj spytal na fore jak prve ;)

mal by si si zvyknúť na používanie google... fórum nebude stále k dispozícií...
All code is crap.

42

Agamemnon

Quote from: puq on  03.05.2008, 18:32:24
no ale co sa tyka c# je vacsinom Agamemnon rychlejsi dokonca jak google :D :D

lol :))
All code is crap.

42

Indian

imho kto nevie pouzivat dokumentaciu resp. google, tak by mal dat ruky prec od programovania :) lebo bez toho sa clovek nepohne ...

Agamemnon

Quote from: Indian on  03.05.2008, 18:34:40
imho kto nevie pouzivat dokumentaciu resp. google, tak by mal dat ruky prec od programovania :) lebo bez toho sa clovek nepohne ...

jj, presne :)
All code is crap.

42

Havran

Quote from: Agamemnon on  03.05.2008, 18:32:57
Quote from: Havran on  03.05.2008, 17:46:21
Jaaj ludia... to neviem daco ta hned pisem do fora? Co tak skusit najprv napr. Google? Staci zadat "Java Random" a urcite Ti nieco najde - je to rychlejsie a pohodlnejsie...
ta praveze to neni rychlejsie ani pohodlnejsie, zato som sa takoj spytal na fore jak prve ;)

mal by si si zvyknúť na používanie google... fórum nebude stále k dispozícií...

no sak ale preco ho nevyuzit pokial je ? nebudem si stazovat pracu ked nemusim
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

sri

Quote from: Havran on  03.05.2008, 20:12:27
no sak ale preco ho nevyuzit pokial je ? nebudem si stazovat pracu ked nemusim

lol, odkedy som zacal pri programovani pouzivat google, neviem si bez toho predstavit zivot :D Ta bavi cakat za tym co napisu na forum, ked programujes a chces to mat hned?

Havran

no ono to som nebol v casovej tiesni a ani som akurat vtedy neprogramoval, proste ma to len tak napadlo ze vlastne mi to treba pouzit v hre tak som hodil otazku, isiel von a v podstate spravne ocakaval, ze kym sa vratim bude uz odpoved, teda ked niekto bude vediet

sri

Neber to, ze sa s Tebou chcem hadat. Kazdy mame svoj styl a ja nevravim, ze moj je lepsi, ale v drvivej vacsine pripadov, ked som vedel ze nieco take sa urcite da spravit, len som nevedel ako, ma googlovanie viedlo k rychlemu rieseniu... Preto to odporucam aj Tebe :)
Forum je imho skor na veci, ked som si nieco uz precital, nakodil podla toho, ale nefunguje to tak ako chcem a ani za nic neviem prist nato, ze preco ...

Sooloni

co vsetko treba mat v Java dokumentacii? mam tam @author + okomentovane metody a premenne cez @return, @param.. treba este neco naviac ci staci tak?

Mao

Malo by to stacit, este  k metodam ktore hadzu vynimku daj @throw(s).

pepco

pliiis kto ma Vistu a ide mu databaza, nech niekde hodi Netbeans a JDK ake pouziva, bo mne nijak raz nevie pracovat s tou databazou, najprv som ani nemal adreaser db a potom uz som to nejako rozfahcal ale stale vypisuje nieco okolo suboru hsqldb.jar... a uz som skusal preinstalovavat rozne JDKcka... mozno chybny bude este Netbeans... tak ak niekto ma Vistu a ide mu setko tak nech hodi co nainstaloval, nech zmensim okruh moznych chyb kde sa mi to zadrhava ak:

kOsTi

stiahni si samotne JavaDB z netu a s tym skus rozbehat...
:trestac:

JCube

nvm  ja som stiahol najnovsi netbeans a nic som nenastavoval akurat tak ako je poradene na moodli a vsetko islo tak ako ma
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

pepco

takuto hlasku mi to vypisuje:
Exception occured during loading high score from database: org.hsqldb.jdbcDriver

respektive skusal som kamosovu funkcnu verziu a pise prezmenu toto:
Exception occured during loading high score from database: socket creation error

puq

aj mne toto vypisovalo "Exception occured during loading high score from database: org.hsqldb.jdbcDriver" pokial som robil len build stale...skus dat clean and build, ci ti to pojde

pepco

ee, nepomohlo :'(

Havran

vie mi dakto vysvetlit preco to robi toto

System.out.println("Just type a number of guy, you want to play for: ");
while (true){
           input=scan.nextLine();
           input=input.trim();
           Matcher matcher=racepattern.matcher(input);
           if(matcher.matches()){
               number=Integer.parseInt(input);
               switch (number){
                   case 1: setRace(Race.WHITE);break;
                   case 2: setRace(Race.BLACK);break;
                   case 3: setRace(Race.CHINESE);break;
                   default: break;
               }break;
           }
           else  {
               System.out.print("There is no option like \""+input+"\" available moron. Choose again: ");
           }                   
       }

nechapem ze po tom co vypise "Just type a number of guy, you want to play for:" to ihned vypise aj  "There is no option like "" available moron. Choose again:"  a az potom to caka na vstup, preco to automaticky vypisuje aj tu vec za else ??

Agamemnon

zjavne je tam stlačenie enteru - upozorňujem, že v tomto prípade stlačenie enteru môže znamenať aj strojové stlačenie...

čo je scan? aký typ?

pozri si v docu, čo vlastne a úplne presne robí println - ako presne odriadkuje... a čo presne robí nextLine

(btw: tipujem to asi na \r\n, kde sa spracuje len prvé v príkazovom riadku (výpis) a to druhé sa pošle ako vstup... ale nemusí byť pravda... javu nepoznám, a už ani náhodou nepoznám ako vnútorne fungujú println a nextLine (navyše ani nvm, akého typu je ten objekt))
All code is crap.

42

Havran

doplnujem

Scanner scan=new Scanner(System.in);

ale ma sere ze inde to mam tak isto zrobene a nerobi mi to, to je na tom ta najvecsia blbost

Agamemnon

Quote from: Havran on  14.05.2008, 00:25:55
doplnujem

Scanner scan=new Scanner(System.in);

ale ma sere ze inde to mam tak isto zrobene a nerobi mi to, to je na tom ta najvecsia blbost

ok... moja rada: debug... lebo to je tak málo informácií, že fakt nvm... navyše nepoznám javu a dané triedy a ich správanie... o to je to horšie

tam kľudne môže byť niečo takéto:
pred týmto vstupom je nejaký iný... ten iný sa spracováva podobne... ale daná trieda spracováva vstup tak, že z \r\n vezme len prvý znak a druhý nechá tak... to potom pri ďalšom volaní spracovania spôsobí to, že sa tam podsunie práve tento predtým zabudnutý znak \n a to spôsobí, že sa to vezme ako stlačenie klávesy enter...

ale nemusí tam byť toto, ale aj niečo iné :) preto navrhujem, alebo debug, alebo dokumentáciu a dôkladné prezretie toho, čo a ako vlastne sa spracováva
All code is crap.

42

kornas

Co sa deje zajtra na JAVE na prednaske ? Zapisuju sa skusky, ci zapocty ? ci aj-aj ??

kOsTi

prednaska bude taka volnejsia, nejake zaujimavosti kolo javy a potom by mal zapisovat tym skusky co uz maju...
:trestac:

puq

jj tesim sa na moju prvu prednasku tohto semestra :D

kornas

a mate zapisane uz zapocty, Ti co uz mate skusky ??