• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Java

Started by kOsTi, 23.02.2008, 02:17:18

« predchdzajce - alie »

Payne

pocujte neviete nehodou dakto pomoct? nestalo sa dam daco podobne?

kOsTi

no podla toho co si menil... tazko takto povedat
:trestac:

puq

oznacovat, myslis vlajocku? cize marked? a ako kosti povedal co si menil to je hlavne, samo od seba sa ti nemoze nic dojebat :P

Agamemnon

pre boha... sa uvedomte... napísať: "niečo som pomenil tam a tam, a teraz mi to nejde... predtým to šlo... neviete čo s tým je?" a potom si myslieť, že niekto aj poradí, je čo??? však rozmýšľajte aspoň trochu, omg... na to, aby sa dalo účinne radiť, treba časť kódu, prípadne chybové hlásenie, popis toho, čo to robí, alebo čokoľvek podobné...

a btw: viete na čo je debugger? :)
All code is crap.

42

puq

nejaky jogurt :D :D :D  :j_wink:

Padres

puq: debugger je napriklad taky Biolit  :D

danielmi

aj tento tyzden xodi poruban?
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

puq

johnyo13

mate rovnake policka(tiles) aj ked si nastavite vlastne rozmery pola??...lebo mne pri niektorych hodnotach vykresluje miesto stvorcekov male obdlzniky, a zas pri inych hodnotach da normalne stvorceky..neviem ani na zaklade coho..
EDIT: uz viem..blbne to ked je hodnota poctu stlpcov mensia ako 9, teda ked dlzka "hlavicky" je vacsia ako dlzka vsetkych stvorcekov v jednom riadku...
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

Hero

pomoze niekto, furt mi vypisuje missing return statement a neviem kvoli comu ked to tam je...

public static Settings load() throws ClassNotFoundException{
        try {
            FileInputStream in = new FileInputStream(SETTING_FILE);
            ObjectInputStream s = new ObjectInputStream(in);
            Settings set = (Settings) s.readObject();
            s.close();

if (set instanceof Settings ) {
            return set;
            }else return (new Settings(9,9,10));

} catch (IOException ex) {
            Logger.getLogger(Settings.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
        }

}

Agamemnon

Quote from: Hero on  01.05.2008, 16:26:55
pomoze niekto, furt mi vypisuje missing return statement a neviem kvoli comu ked to tam je...

public static Settings load() throws ClassNotFoundException{
        try {
            FileInputStream in = new FileInputStream(SETTING_FILE);
            ObjectInputStream s = new ObjectInputStream(in);
            Settings set = (Settings) s.readObject();
            s.close();

if (set instanceof Settings ) {
            return set;
            }else return (new Settings(9,9,10));

} catch (IOException ex) {
            Logger.getLogger(Settings.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
        }

}

navrhujem si preložiť ten text do slovenčiny...
mám také matné tušenie, že ti tam chýba "return" príkaz v každej vetve
All code is crap.

42

kOsTi

nj navratova hodnota load() je Setting :)

Hero

Quotenavrhujem si preložiť ten text do slovenčiny...
nie som blby, nepytal som sa co to znamena v preklade, myslim ze z otazky to jasne vyplynulo!!!

Quotenj navratova hodnota load() je Setting
myslim ze je jasne ze navreatova hodnota je typu Settings aj som ju tam mal, preto som sa pytal preco to vypisuje...

uz som to poriesil.

puq

sa nerozculuj more pekne ti Agamemnon  napisal: mám také matné tušenie, že ti tam chýba "return" príkaz v každej vetve

ta co? hmm trochu vdaky im daj radsej...

kOsTi

Quote from: Hero on  01.05.2008, 17:08:29
.... aj som ju tam mal, preto som sa pytal preco to vypisuje...

hej? a kde? pisane neviditelnym atramentom ci co? :) return musis mat na konci vetvy (kazdej)

buhehe

ten return sa vykona iba ked je splnena podmienka pre if lenze fcia musi vracat VZDY...

Agamemnon

Quote from: buhehe on  01.05.2008, 17:41:29
ten return sa vykona iba ked je splnena podmienka pre if lenze fcia musi vracat VZDY...

on tam má return aj pri else :)

lenže problém má s catch statementom
All code is crap.

42

puq

jasan, ked sa vyskytne vynimka, tak skoci na catch, ale potom mu nic defaultne funkcia nevrati...

buhehe

Quote from: Agamemnon on  01.05.2008, 17:57:53
Quote from: buhehe on  01.05.2008, 17:41:29

on tam má return aj pri else :)

lenže problém má s catch statementom

jj...sry ale som si ten druhy nevsimol...:) ale tak som to myslel jak puq ze kazda vetva programu musi vracat

Havran

pocuvajte, jak v jave urobim, ked chcem aby mi hadzalo random cislo int z intervalu napriklad <25,30>
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

BCAA

tak metodou Math.random() vies ziskat z rozsahu 0.0 do 1.0        a tam mas k dispozici 5 "dielikov":)  (tj od 25 do 30)    no taze   to zrobis   25 + Math.random()*5.0

Payne

Alebo skorej cez volanie metody nextInt() nad objektom typu Random...

sri

Quote from: Havran on  03.05.2008, 04:12:04
pocuvajte, jak v jave urobim, ked chcem aby mi hadzalo random cislo int z intervalu napriklad <25,30>

Jaaj ludia... to neviem daco ta hned pisem do fora? Co tak skusit najprv napr. Google? Staci zadat "Java Random" a urcite Ti nieco najde - je to rychlejsie a pohodlnejsie...

Havran

Jaaj ludia... to neviem daco ta hned pisem do fora? Co tak skusit najprv napr. Google? Staci zadat "Java Random" a urcite Ti nieco najde - je to rychlejsie a pohodlnejsie...
ta praveze to neni rychlejsie ani pohodlnejsie, zato som sa takoj spytal na fore jak prve ;)
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

sri

Quote from: Havran on  03.05.2008, 17:46:21
ta praveze to neni rychlejsie ani pohodlnejsie, zato som sa takoj spytal na fore jak prve ;)

Nie je? No mozno komu ako... ked som hladal pre svoje zadania v C# aj Jave napr. meranie casu, random, serializaciu, farebny vypis, atd atd. ..... tak som vzdy mal vysledky do 10-15 sekund, zatial co kym by som to napisal do fora a niekto mi odpovedal, tak to moze trvat aj pol dna ;)

Klucovy vzorec je "nazov_programovacieho_jazyka vec_co_hladam" (najlepsie samozrejme v AJ) :)