• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Java

Started by kOsTi, 23.02.2008, 02:17:18

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

Quote from: Mao on  26.04.2008, 01:13:23
Quote from: puq on  25.04.2008, 20:53:10
ja som doplnil este policka, ked napr vybuchne mina na mieste kde bola vlajocka, jednoducho to tak vyzera jak pri minach vo wondowse a este som doplnil dialog do ktoreho zadas svoje meno ked vyhras, a uz asi nic, porubanovi to bude stacit urcite, lebo on hovoril, ze treba mat aspon 5 doplnkovych uloh, a tie mam asi vsetky
Inac Poruban este dost pozera na to ci mas pekny kod, a takisto ci je efektivny a pod., ci nepises niektore veci zbytocne atd. A za doplnkove ulohy z vladtnej iniciativy mas u neho plus  ;)

dobré robí... veľká časť ľudí píše kód strašne... sa na to ani pozerať pomaly nedá... teraz myslím, čo sa týka úpravy...
All code is crap.

42

kOsTi

aah ved co sa tam da vela pokazit na uprave? ved 80% robi za teba IDE :)
:trestac:

Mao

Nemyslel som iba upravu, ale aj pomenovania premennych, teda aby si nemal a, b,ma, abc alebo nieco na ten sposob  :) .
A takisto dba o to aby si nepisal nieco na 50 riadkov co sa da na 5 :D

kOsTi

jj ale ja som reagoval skor na Agamemnona :)

Mao

Quote from: johnyo13 on  26.04.2008, 01:05:38
no to je fakt zaujimave!! ja totiz v getNumberOf nemam ziaden cyklus..mam totiz premenne triedy field: markedTiles a openTiles ktore sa inkrementuju alebo dekrementuju ak sa niekde otvara alebo oznacuje/odznacuje tile...nechapem preco to nefunguje len ak dam rozdielny pocet riadkov a stlpcov :j_undecided:

A kde konkretne to spadne?
Podla mna mas podeobny problem ako mal buhehe, ze mas niekde v cykloch prehodene rowCount a columnCount, ale mas na oboch miestach to iste. AAle to je len take hadanie naslepo

Agamemnon

Quote from: kOsTi on  26.04.2008, 01:50:20
jj ale ja som reagoval skor na Agamemnona :)

ja také veci, ako názvy premenných, metód a pod. považujem za úpravu kódu :) ak by si mal názvy a, b, c, tiež by to fungovalo... len by sa v tom nikto nevyznal :)
All code is crap.

42

kOsTi

ok tak potom fajn :)

a btw: nazvy a, b, c, jaro1, jaro2 nepouzivam :D

puq

este ab ac ad ae af ... :)  :ohmigod: :)

Agamemnon

hehe, sú také súťaže/projekty (?), kde cieľom je mať kód čo najmenší (počet znakov) :)) videl som pár takých vecí, skvelé je to, hehe :)))

to máš čo najkratšie mená všetkého... celý kód v 1 riadku... minimum medzier, a pod. hehe :-))
All code is crap.

42

puq

ja volim aj neviem jaky dlhy kod len  nech je prehladny, ale niekedy mi netreba ani komentare pisat:) ale to len pri jednoduchsich veciach

Agamemnon

jj, ja tiež píšem (snažím sa) čo najzrozumiteľnejšie... v posledných rokoch už aj komentovať kód som si začal :) len aby to bolo čo najprehľadnejšie :)
All code is crap.

42

puq

jj ja tak podobne jak ty :) predtym som nekomentoval, hoci aj po case som vedel co to robi, ale dlhsie to trvalo kym som zistil :) :)

Agamemnon

Quote from: puq on  26.04.2008, 04:55:37
jj ja tak podobne jak ty :) predtym som nekomentoval, hoci aj po case som vedel co to robi, ale dlhsie to trvalo kym som zistil :) :)

ja som sa už pár krát dostal do situácie, že som pozeral na vlastný kód a rozmýšľal, že čo to robí :)) a trvalo veľmi dlho, kým som zistil, že čo to robí, a hlavne, že prečo som to napísal tak ako som to napísal, hehe :))
All code is crap.

42

puq

nj a potom si nadavas ze preco si nedal k tomu komentare :) a tak musis vymslat opat to co si uz raz vymyslel :D

ywetka

Quote from: kOsTi on  26.04.2008, 03:05:47
ok tak potom fajn :)

a btw: nazvy a, b, c, jaro1, jaro2 nepouzivam :D

ja na cvikach permanentne :D ale tak vsetci vedia, ze take nazvy sa nemaju davat, len mna v rychlosti nic lepsie nenapadne ;)
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

puq

zlyy priklad si :P :P

Agamemnon

Quote from: puq on  26.04.2008, 06:23:38
nj a potom si nadavas ze preco si nedal k tomu komentare :) a tak musis vymslat opat to co si uz raz vymyslel :D

nj, však toto :)
All code is crap.

42

johnyo13

Quote from: Mao on  26.04.2008, 01:53:54
Quote from: johnyo13 on  26.04.2008, 01:05:38
no to je fakt zaujimave!! ja totiz v getNumberOf nemam ziaden cyklus..mam totiz premenne triedy field: markedTiles a openTiles ktore sa inkrementuju alebo dekrementuju ak sa niekde otvara alebo oznacuje/odznacuje tile...nechapem preco to nefunguje len ak dam rozdielny pocet riadkov a stlpcov :j_undecided:

A kde konkretne to spadne?
Podla mna mas podeobny problem ako mal buhehe, ze mas niekde v cykloch prehodene rowCount a columnCount, ale mas na oboch miestach to iste. AAle to je len take hadanie naslepo
jj. bolo to v tom(dva krat getRowCount)..ale som musiel 3x prejst zdrojovy kod kym som to nasiel,takze uz len dorobit DB a koneeeec!
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

puq

a doplnkove si tiez robil? lebo aspon nam poruban na zastupovani povedal, ze treba mat aspon 5 doplnkovych, myslim tie co su tam na konci ako napr stlacenie oboch tlacitok a tak

johnyo13

to sa mna pytas? ked hej ta mam dajake (asi 4) a dalsie dorobim ked budem mat ten zaklad hotovy..no a este samozrejme musim vsetko okomentovat kedze doteraz som to kus zanedbal bk
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

puq

jj teba som sa pytal pre istotu, zeby si mal plny zapocet :) inac ked pouzivas build a nie clean and build tak to zmen, lebo pri databazach ti to bude robit problemy :)

a s tym okomentovanim, to nemam ani ja:) v nedelu sa chystam na to :D aspon si zopakujem co som robil pred odovzdavanim :)

kOsTi

ono to komentovanie nie je taky velky problem... netreba tam vypisovat nejake pribehy, staci len strucny popis metody a premennych (pri metodach este teda parametre, returny...)

johnyo13

teraz som skusal riesit tu volbu interfacu cez argumenty, problem je ze ak dam -swing tak sa otvori nove okno so swingom, ak dam -(blbost) da DEAFULT_UI, a ak dam console, proste to zbehne ale fakt len preblesne nieco cez obrazovku, ziadne pole ani nic sa neukaze, teda ak je deafult_ui nastavene na "console" v cmd mi nic nezbehne ani ked zadam blbost alebo ziaden argument, swing ide v pohode...zaujimave je ze v netBeansoch mi to vypise v pohode...ale tam len podla deafultu lebo neviem zadat parametre(resp. este som to nehladal)..neviete v com by to mohlo byt???
EDIT..nasiel som tie argumenty v Beansoch..ide to tak jak ma ist aj console aj swing..takze problem je len v cmd..neviete o nejakom rieseni??
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

buhehe

kedy sa zastavi ten timer? dajme tomu ze som hru dohral za 20s ale cas ide dalej...cize ak si dam zobrazit best times o 10s neskor tak tam mi vypise cas 30s...

johnyo13

no to robi zatial aj mne..ale dnes uz sa mi do toho nechce pozerat..spravil som zatial aspon to, ze cas sa spusta po odkryti prvej dlazdice..
teraz uz treba daco aj z cisca nastudovat (zajtra mozno podumem :bananawrite: ;D)
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼