• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Java

Started by kOsTi, 23.02.2008, 02:17:18

« predchdzajce - alie »

kOsTi

no veru je to d
:trestac:

puq

Quote from: kOsTi on  11.04.2008, 04:49:19
tam budu hadam lepsie kompy a zapne sa to skor :)

co co co??? xces na drzku????  am am am mne urazat mozes ale moj PC si nenecham urazat  :puf: :puf: :puf:  ap

puq

Quote from: Veduci on  11.04.2008, 04:47:38
Quote from: puq on  11.04.2008, 04:16:59
netbeans sa dlho zapina :D :D :P :P

z teba budu mat v praci radost, ked dostudujes :puf: :puf: :puf:

:P :P naco bude robit nieco co tu aj tak napisete :P

danielmi

Nech pole je premena typu int[]. Ako je možné zistiť počet prvkov daného poľa?
Vyberte aspoň jednu odpoveď.
      ##a. pole.length    
   b. pole.size()    
   c. pole.size    
   d. pole.length()    
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

Mao

Quote from: Padres on  11.04.2008, 03:49:49
a to uz preco?
ked na to clovek ide logicky... tak

foo.substring(3) = "DE";
foo.concat("XYZ") = "DEXYZ";

???
edit: vychadzam z java docu http://java.sun.com/j2se/1.4.2/docs/api/java/lang/String.html#concat(java.lang.String) netestovane v netbeans
Ako uz veduci spominal, tak String je nemenny. Zavolanim tychto metod nezmeni povodny retazec, ale vytvory dalsi zmeneny. A kedze ho nikde nepriradis, tak ho aj ihned stratis.Aby to malo aj nejaky efekt, muselo by to byt v tvare "

foo=foo.substring(3);
foo=foo.concat("XYZ");

Cize zmeneny retazec priradis premennej foo. V takomto pripade by bola spravna odpoved c.
Ale kedze to tak nieje, spravne je ABCDE, cize povodny retazec

TradeMark

Mal by som taku otazku k zadaniu a to - dospel uz niekto ku stadiu kedy si vygenerujeme FieldTest? A ked ano tak podarilo sa to niekomu otestovat totalne bez chyby lebo mne to tam nejake chyby vzdy vypisuje a neviem ci to mam fakt az tak zle... vdaka!
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

Payne

No ono ide o to ze co si robil... Lebo to mas vlozit len tu jednu testovaciu metodu co je na strankach a tote co tam nahadze tak bud dajak upravis, alebo skorej vymaz...

A aj este v 6. myslim bode je navod na pisanie dalsej testovacej triedy, taze ked budes mat tie dve, tak by malo ist v pohode... To je jedna v veci co som mal hned hotove...

Mao

Vo fieldTest maju ostat len dve testovane metody, generate a isSolved, ostatne zrus s vynimkou tych ktore ti prida IDE a zaroven nie su sucastou Field triedy.

kOsTi

ano a na FieldTest je v 7 cviku dole navod krok po kroku ako ho urobit...

Mao

Exte jedna poznamocka, je trochu rozdiel v tom ako sa robia unit testy vo verzii 3.x a 4.x.
Ten navod na webe je pre 4.x. Cize niekomu to nejde, tak nech si skontroluje ci zvolil verziu testov 4.x. Tusim ze 4.x nie je zahrnute v JDK5 resp Netbeans 5.5, neviem od oho to zavisi

TradeMark

Ok vdaka uz to fici... chyba bola v tom ze som tam zahrnul aj tie metody z fieldu co tam nemali byt..vdaka
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

kOsTi

nevie niekto poradit ako v 10. cviku v metode update() pristupovat ku komponentom? v newGameStarted() vytvaram nove, mousePressed() pristupujem cez getSource() ale v update() ako dostanem komponent (aby som nad nim mohol pouzit updateStyle() ) ?

kOsTi

no uz som to poriesil... ale musel som miesto metody Component add(Component) v newGameStarted() pouzit metodu Component add(Component, index) cize trosku uprava zadania ale tak hlavne je ze to ide :)

Mao

Da sa to aj bez toho. getSource ti vrati nejaky objek, ktory je vlastne TileComponenet, a on ma v sebe gettery getRow a getColumn, tak pomocou toho ziskas indexy, a mastam aj getTile, ktore ti vrati klikknute policko.

kOsTi

getSource? a to mam akoze nad akym objektom pouzit? To slo tak maximalne pri MouseEvente

Mao

Teraz neviem uz :) . Ja to mam tak ze mam pridanu dalsiu clensku premennu TileComponent[][] tiles v triede swingUI.
Ale kamos to ma bez toho a ma to nejak spravene. Akurat to skusam pprerobit, tak dav vediet vysledok  ;)
A az teraz mi vlastne doslo ze co si sa pytal :D

kOsTi

nevadi... pisal som to neskoro tak asi je to trocha nezrozumitelne napisane :)

Mao

Je to dobre napisane, len ja som asi vstal skoro  :emot-LMAO:

Agamemnon

public void update() {
        Component[] comp = contentPanel.getComponents();
        for (int i = 0; i < comp.length; i++) {
           ((TileComponent) comp[i]).updateStyle();
        }

setMinesLeftLabelText();
    }
All code is crap.

42

kOsTi

jj tak nejak som to uz upravil :)

johnyo13

6.cviko: ako mam z toho vstupu (napr OC4) vybrat znaky C a 4 aby som ich mohol pouzit ako parametre do openTile() ..urcite je na to nejaka fcia ale sa mi to nechce googlit..help me! :j_grin:
EDIT: nasiel som daco take ze "String.charAt()" asi to bude ono
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

puq

je to v prednaskach, okolo 4-8:) tam to najdes

kOsTi

jj niekde v "Prednáška: Useful Java Classes" by to malo byt tusim...

no kua akoze uz to mam cele urobene, aj doplnujuce ulohy aj vlastne ulohy naviac ale pol hodiny sa tu uz seriem s tym aby mi spravne oznacovalo RadioButton pri tom ked si nastavim vlastne settings :D a nijak raz sa to neda spravne rozchodit...

johnyo13

ahaa..tam je tam presne to co treba na minesweepra..skoda ze ja som si to uz medzitym vygooglil :lol9: ..ale aj tak diq
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

kOsTi

no ja uz neviem ludia... pozeram na to pol dna a nejde to... stale ked nastavim "Own Settings" moznost tak sa mi zaskrtne ale ostane aj ta co bola predtym (napr "Beginner") a pritom mam nastavene v metode void JCreateOwnStateChanged ze ma stavit seba na "Selected" ked su nastavene ine settings ako Expert...bla bla.... a ostatne ma nastavit aby neboli "Selected" ... ale nejak nechce...