• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Fyzika 2 Skuska

Started by WRC03, 03.01.2008, 23:33:41

« predchdzajce - alie »

kOsTi

cize vsetko bude rovnake len B bude mat opacny smer a tym padom aj sila? cize sa budu odpudzovat...

a vysledok bude: F12=I2lB1?
:trestac:

doc.returner

dl ma preto index, lebo podla toho ktoru silu vyjadrujes (posobenie kratkeho vodica na nekonecne dlhy, alebo posobenie nekonecneho vodica na kratky), tak podla toho dosadis elementarnu dlzku daneho "ovplyvnovaneho" vodica.  :)

dF a integral bol omyl, pardon  :emot-LMAO: hned to zeditujem, dik  :thumbsup:

Odpoved na tu otazku je, ze vysledna sila bude v tvare

dFnekonecny na kratky = Ikratkeho . (dlkratkeho x Bnekonecneho)

Kedze su prudy orientovane opacne, vysledna sila bude sposobovat to, ze budu posobit proti sebe - snazia sa od seba vzdialit. Skusim najst graficky model...

EDIT: Zeditovane!  ;D

doc.returner

Quote from: kOsTi on  03.02.2008, 22:02:56
cize vsetko bude rovnake len B bude mat opacny smer a tym padom aj sila? cize sa budu odpudzovat...

a vysledok bude: F12=I2lB1?

Ano presne! S detailnou upravou F12=I2 l2 B1  :)

Obrazok k tomu vyzaduju z toho dovodu, aby vedeli co indexujes a ci vies ako su orientovane elementarne dlzky dl a indukcie B... Asi budu ocakavat aj znazornenie smeru vyslednej sily

kOsTi

oook... ja len ze v skriptach nie je indexovane dl kedze vlastne je tam len jedno a je zbytocne indexovat :) ale to uz je podla toho ako si to naznacis v obrazku... aj si tam das dlkokot tak take by si mal mat aj vo vysledku :D

doc.returner

... tak ma teraz napadlo ze si neviem predstavit ako by som vyjadril posobenie kratkeho vodica na na nekonecne dlhy, kedze po integracii dlnekonecneho by som mal logicky dosadit nekonecno...  :emot-LMAO:

Na druhej strane, keby bol priklad pre dva kratke vodice, nedalo by sa precizne vyjadrit B (co je v nekonecne dlhom vodici B = permeabilita vakua * prud / 2 * pi * vzdialenost)

kOsTi

moment moment... ake kratke a dlhe vodice sem pleties? ved stale ide o dva priame nekonecne vodice... a to "kratky" vyjadruje skor ze ide o element dl na ktory posobi ten druhy nie?

doc.returner

Quote from: kOsTi on  03.02.2008, 22:17:47
moment moment... ake kratke a dlhe vodice sem pleties? ved stale ide o dva priame nekonecne vodice... a to "kratky" vyjadruje skor ze ide o element dl na ktory posobi ten druhy nie?

"akou silou posobi prvy vodic na dlzku l druheho vodica" Hlavne preto... Oni udavaju istu ohranicenu usecku, cize sa k tomu budes staviat akoby to bol nejaky "kratky" vodic

kOsTi

no ale ved jedina vec co tam potom je, je integral na dlzke l... nic ine...
podla mna je to stale tak ze sa pytaju ako posobi nekonecne dlhy na urcitu cast... a potom uz len ci su prudy rovnake ci opacne..

doc.returner

Ale ako vravis, v podstate to je jedno  :)  Nakoniec Ti aj tak vypadne jedno skupe l. Ak sa nenahnevas, vysvetlujem to aj pre pripad zeby niekto dostal podobny priklad na skuske

ApokalypS

takze zacnem (07:30 ZP1)
priklady
1. vypocitajte pracu jednosmerneho elektrickeho prudu I v obvode s odporom R=10 ohm pri naraste z nuly  na I1=1,5A za t1=3s?
2. v horizontalnom magnetickom poli s indukciou horizontalnom smere je kolmo na indukcne ciary vlozeny v horizontalnom smere vodic, ktoreho 1cm ma tiaz 1N a preteka nim prud 1A.  aku hodnotu musi mat indukcia magnetickeho pola, aby sa vodic vznasal a nie padal?
3. ake je napetie ak L=0,06H a prud narasta z nuly na I1=10A za cas t1=1s?
4. vypocutajte, za aky cas sa rozpadne 1/4 cohosi ak polcas rozpadu je 1 rok?
teoria
1. Pomocou Gaussovej vety odvoďte intenzitu elektrostatického poľa v okolí nekonečnej vodivej roviny, na ktorej je rovnomerne rozložený elektrický náboj s plošnou hustotou (sigma).
2. Definujte kapacitu osamoteného vodiča a kapacitu doskového kondenzátora, ak vzdialenosť medzi doskami je d a plocha dosky S.
3. nieco o tom, ze mam strucne opisat mikroskopicke predstavu o vedeni prudu v kovoch
4. Napíšte Biot-Savartov zákon
5. napiste matematicky a popiste Faradayovom zákone. Čo vyjadruje znamienko ,,mínus" vo Faradayovom zákone?
6. Vzťah rotH→ = j→ je neúplným vyjadrením jednej z Maxwellových rovníc. Napíšte: a) aký zákon vyjadruje integrálna podoba tohto vzťahu, b) je úplné vyjadrenie
7. v magnetickom poli platí  B→.dS→ =0. Napíšte Maxwellovu rovnicu vyjadrujúcu túto skutočnosť.
8. Ktoré z nasledujúcich tvrdení sú pravdivé pre pozorovaný fotoelektrický efekt: a) b) c) d)
9. vyjadrite matematicky a slovne casticovo-vlnovy dualizmus
10. Čo je alfa, beta a gama žiarenie?
tak asi tolko ku skuske :)
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

kOsTi

FII je na IS :) ...... 61 D

ApokalypS

pamätate si niekto, kde si mozem prist pozriet moju skvelu pisomku?
a hlavne kedy?
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

mi®KE

no fajne, bol to moj prvy termin a nato ze som z fyziky2 nevedel ani jeden vzorec a vsetko komplet som odrafal z tahakov, tak som s B 82 spokojny :alc:

plexisklo

povedne som tu chcel napisat ze im musi jebat zato kolko mi dali... a fakt ze im musi,ved som mal vlastny skriptovy tahak  :D nemal som vsetky otazky ale stacit to malo :P
btw 48...
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

danielmi

moj tahak bol za 51 hehehehe,,,tak ako vo fyzike 1
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

badi

hmm fyzika 2 ... s prehladom :-) ... ale uz chvalabohu nikdy viac :-D
Som rýchly ako Intel, lebo iba hádam, ale jedinečný ako AMD, keďže to viem aj zdôvodniť.

Havran

Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

layo

no taze moj prvy post:E54  :alc: :beer1:

altlavista

ja mam 51 E  -- Excellent

plexisklo

48b a milost som ani dneska nedostal   bk chjo :P
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

tomik01

ja mam so Zimanom a som mal 50 bodov
a tak to aj ostalo

nebel

by bodli otazky z minuleho roku z dekanskeho :D mozno da to iste sak aj minuly rok pisali na valentina :D

plexisklo

kopyrajt ftp://grand.dreamhost.com -> f2_priklady  ah: som si to vsimol az teraz
pwn

Alex

takze uz su vysledky z dekanskeho na ISku ... mam E-57 Zbohooooooom fyzikaaaaaaaa :)

BossZ

D (61)  :ropebanana:  :drink:  :drink:  :drink:  :drink:  :drink:  :drink:
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>