• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

FaLP

Started by Gaspacho, 12.10.2007, 02:59:35

« predchdzajce - alie »

diacon.mex

Ako suvisia tie priklady z FaLP co akoze mame kukat na cvikach s tym dokumentom od prednasajuceho ? Lebo niekto mi povedal, ze tie priklady su riesene podla zadani z toho PDF-ka, ale mne tam akosi ani jeden nesedi... Je tu viac takych, ktori su z FaLP uplne mimo ??? Ked na zapoctovke nenapisem nic, alebo len nejaky blud, tak sa mozem rozlucit so skuskou ? Alebo ked mu nedam zadanie ? Lebo tomu zadaniu ani nerozumiem a nie ste aby som ho robil nejak... To kazdy chce nejake zadanie odovzdat ? Ako sa mam vlastne pozerat na to FaLP-ko ? Kto prejde skusku ? Kto sa na nu dostane ? Oplati sa mi vobec chodit na cvika ???

JCube

v .pdf subore od kollara co nam dal na prvej prednaske tak tam mas priklady a na jeho stranke su tie priklady aj vyriesene...presne sedia...sem tam je nejaka mala chybicka...
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

puq

Quote from: diacon.mex on  17.11.2007, 20:11:11
Ako suvisia tie priklady z FaLP co akoze mame kukat na cvikach s tym dokumentom od prednasajuceho ? Lebo niekto mi povedal, ze tie priklady su riesene podla zadani z toho PDF-ka, ale mne tam akosi ani jeden nesedi... Je tu viac takych, ktori su z FaLP uplne mimo ??? Ked na zapoctovke nenapisem nic, alebo len nejaky blud, tak sa mozem rozlucit so skuskou ? Alebo ked mu nedam zadanie ? Lebo tomu zadaniu ani nerozumiem a nie ste aby som ho robil nejak... To kazdy chce nejake zadanie odovzdat ? Ako sa mam vlastne pozerat na to FaLP-ko ? Kto prejde skusku ? Kto sa na nu dostane ? Oplati sa mi vobec chodit na cvika ???

no ked si az tak mimo z falp tak to je neprijemne, zacni citat tie skripta od zaciatku mozno pochopis, neje to tazke, len treba tomu venovat cas

JCube

popripade si vygoogli anglicky Yet Another Haskell Tutorial...

puq

JCube pochybujem ze mu pomoze nieco v AJ ked ani v slovencine mu nepomoze;))))

JCube

podla mna je to anglicke lepsie vysvetlene ako to od kollara...

pepco

vsak to aj ja som sa zacudoval, ked napisal ze staci si precitat tie skripta od Kollara a budes v obraze, to vobec nie je pravda... ja neviem, bud mam ine zmyslanie alebo tomu vobec nerozumiem, proste nic mi to nehovori :-(
v ostanych programovacich jazykoch mas vysvtlenu syntax a co a ako sa robi a ide to, ale tuna.... nothing

JCube

je to preto lebo k tomu by bolo dobre mat aj semester formalnych jazykov kde ta naucia teoriu ktoru treba na pochopenie tych pojmov co su vo falp skriptach...

pepco

tha a co teraz mame akoze robit? ked aj na fyziku 2 nam treba MA2 a nemame a tak isto aj na SS... vsetko je nanic, a potom clovece uc sa :(

JCube

ja nenadavam lebo co potrebujem si najdem na webe...ale nemyslim si ze vyuzivat vedomosti z niecoho co bude az neskor nie je prave korektna skladba rozvrhu...

DeNaTuReMaN

Jedna velmi elegantna pisomka bola   bv az na dvoch ludi vsetci 0 bodov  :lb:
V nedelu na obed budu krky

diacon.mex

Prosim, napis aky bol priklad na pisomke a s kym mate cvika ???
No uz som pozrel na tie priklady a na ich riesenia, ale nechapem, ako spolu suvisi nieco take : 1.) Odvodenim typu zistite, ci je definicia typu identity v tvare    id::[a] ->(a,a)    spravna. A riesenie je   nextChar x = chr ((ord x)+1 )
No ako toto spolu suvisi to nechapem ani trosku. Ved to riesenie ci ako to nazvat, tak to len vyhodi nasledujuci znak... Ako tomu mozete rozumiet ???

Havran

podla mna tam odpoved ma byt nie, lebo v tej definicii mas [a]---zoznam a (a,a)-----usporiadana dvojica ale v tej funkcii sa nextChar aplikuje na prvok a vyhodi to pravdepodobne dalsi prvok cize ta deklaracia by mala byt iba id::a->a, ale to len podla mojho skromneho nazoru 
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

JCube

jj a ked je identita tak nemoze ti z listu spravit usporiadanu dvojicu...to potom nie je identita..

nebel

to co rozobrate bolo na pisomke?  :c_afro:

sri

tak odpoveď má byť jednoznačne nie, ale bolo to treba aj nejak odvodiť? ako? help please  :j_grin: