• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Skuska fyzika2

Started by krtek, 04.01.2007, 00:23:59

« predchdzajce - alie »

zoli

Ja som mal skusku s Olcakom
b.skupina
co si ja pamatam

1. Vyjadri potencialnu enegriu bodoveho naboja q. Potencialnu energiu naboja ( obrazok, popis)
2. akou silou sa pritahuju dva nekonecne dlhe prudovodice, dafinuj 1 amper ( obrazok, popis)
3. 1. a 2. maxwellova rovnica popis , vysvetli obrazok
4. priklad: aky prud tecie solenoidom aj v strede ma indukciu xxx T (vyjadrit), a aky indukcny tok tecie solenoidom, mal si zadane prierez solenoidu , dlzku sol. a pocet zavytov.

teora 3*20 priklad 10

pUf

mno ja som zhruba vedel co sa nas to tam pytali.. priklady no uvidime.. sledoval som Petrushku ako odisla kus skorej, asi vsetko vedela a sikovne pisala ale na dalsiu caju(neviem familiarne oslovenie, viem ze je michaela :laugh:) nemala.. ta bola o moc sikovnejsia a aj o moc skor odsla  :laugh: :laugh:
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

Ing. nemtom

no keby som odovzdal hned ako som napisal vsetko co som vedel, tak skor skonci uz iba ten kto po prikladoch isiel het :D
brix will be shat

petrushka

pUf -> nenechaj sa oklamat zdanim. ja som isla na skusku dostat E a to aj asi dostanem. napisala som co som vedela a potom som sa diskretne vzdialila :))) naco by som tam sedela na sucho ved uz nebolo co na papier zo mna dostat :D
Mommy says I'm a special person no matter what the other kids say...

Ing. nemtom

fu jak ti zavidim to E, ani si nevies predstavit
brix will be shat

psicho

Quote from: pUf on  17.01.2007, 23:29:09
mno ja som zhruba vedel co sa nas to tam pytali.. priklady no uvidime.. sledoval som Petrushku ako odisla kus skorej, asi vsetko vedela a sikovne pisala ale na dalsiu caju(neviem familiarne oslovenie, viem ze je michaela :laugh:) nemala.. ta bola o moc sikovnejsia a aj o moc skor odsla  :laugh: :laugh:

ty si mal do papiera cumiet a ne na zenske ako promenaduju
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

DeeL

ono to viac ludi tam bolo tak len, ze to spravit... a takisto ako aj s Petrushkou aj ta "druha caja" toho nemala vsetko az tak vela... nebal by som sa... zdanie casto klame :D :D :D

Múdri sa naučia od hlupákov viac, ako sa hlúpi poučia z príkladu múdrych.
(Marcus Porcius C. Cato)
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

fanfo

Quote from: petrushka on  18.01.2007, 00:57:31
pUf -> nenechaj sa oklamat zdanim. ja som isla na skusku dostat E a to aj asi dostanem. napisala som co som vedela a potom som sa diskretne vzdialila :))) naco by som tam sedela na sucho ved uz nebolo co na papier zo mna dostat :D

aj mne by stacilo E 51b a viac

všetko, čo je naozaj užitočné, som sa naučil v materskej škole

SHY

Quote from: joker on  17.01.2007, 17:15:33
tha k prikladom som velmo neskrtol... k teorii mi polka cestou vypadla z hlavy.. cize opravna to isty...

napodobne :) priklady som sice vyratal, ale vlastne vzorce a dokopy mi to vyslo na necelu stranu. a co som kukal ostatnych tak to mali aj na dve a pol. (pisal som u zimana o 13.00)
teoria tak jak ty. polku som zabudol a pritom bola doost primitivna. kebyze nezabudnem to co som si pozeral, tak mam v pohode 13 z 15tich teoretickych otazok. a zas dpc som najlepsie vedel otazky k maxwellovym rovniciam:) a take ze kapacita doskoveho kondenzatora ani bohovi. ale kebyze nemam 16b uznany zapich tak by som si myslel ze skusku urcite mam.

WRC03

takze here we go
mam napisane otazky, ktore sme mali na skuske s olcakom.

>> Otazky <<

janco4

bartok.l

Quote from: WRC03 on  18.01.2007, 04:42:36
takze here we go
mam napisane otazky, ktore sme mali na skuske s olcakom.

>> Otazky <<

Daj to radsej na FTP alebo skopiruj to sem! do fora...  :j_undecided: Ja som dneska nebol, a chcel by som vediet... co ked dostanem niektoru otazku z tych! :nervous:

WRC03

marek360

Hodte tu pls otazky ktore boli 17.1. (aj priklady)

pUf

Quote from: psicho on  18.01.2007, 01:08:15
Quote from: pUf on  17.01.2007, 23:29:09

ty si mal do papiera cumiet a ne na zenske ako promenaduju

ked som zapisal 3 A stvorky a nemal som velmi co robit tak som obzeral  :laugh: :laugh:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

SHY

tak nakoniec to predsa len mam :D 52b E :D
ani nechapem jak :D
idem kuk daky film bo sa nespamatam asi :)

SHY

teoria prve otazky boli primitivne:

1. definovat potencial(2b) a intenzitu elektrostatickeho pola(2b)
2. obmena prvej otazky, nevem presne znenie ale slo o konkretny pripad pre okolie bodoveho naboja (tiez 2+2b)
3. myslim ze toto bolo odvodit kapacitu doskoveho kondenzatora s plochou S a vzdialenostou dosiek d (3 alebo 4b)

zvysok nebude moc podla poradia a ani kompletne:

- biot-savartov zakon + popisat veliciny (asi 4b)
- jedna z uloh bol nieco ako priklad, proste boli zadane cisla a chceli vysledok. myslim ze to bolo nieco s pouzitim b-s zakona.. jeden nekonecny vodic, druhy s konkretnou dlzkou.. a jakou silou posobi jeden na druhy alebo take nieco..
- ako sa urci teplo (?) niecoho ked mame odpor R, prud I za cas t? nepamatam presne, toto som vobec netusil.. ale urcite nieco s teplom :)
- tri otazky boli o maxwellkach. nevem cim to je, ale zdali sa mi uplne rovnake ako tie ktore som mal na druhom termine u hlavacovej minuly rok. proste klasika.. bol integralny tvar jednej z nich a bolo treba odvodit diferencialny.. a toto s obmenami v dalsich dvoch. plus niektore mali doplnujuce otazky ako Co tam chyba aby to bolo uplne? (toto pre prvu maxwellku) alebo pre tu ktora sa konci s '= 0' bolo nieco ze Ktoru vlastnost (elektro)magnetickeho pola popisuje?
- tri druhy elektromagnetickeho ziarenia + napisat cim sa odlisuju :D
- posledne dve otazky boli z vlneni myslim. boli dokopy max za 5b takze som im ani nevenoval pozornost kedze som sa ucil po maxwellky a teda s tymto nepomozem.

jasne.. este bola jedna otazka s prudovou hustotou. bol ten vzorec kde na pravej strane je e*n*vs a bolo treba vysvetlit co su to za veliciny

snad si nieco este spomeniem a doplnim :)
proste.. kto nezabudol to co sa ucil, tak nemal ziadny problem s teoriou. dokopy bolo 15 teoretickych otazok. minimalny pocet bodov za jednu bol 2, maximalny 4 body.

priklady:

- prvy priklad bol s dvoma nekonecne dlhymi rovinami, ktore boli na seba kolme (toto premna bol dost zavadzajuci fakt, tak nevem.. priklady som si vobec nepozeral). jedna bola nabita plosnou hustotou 'o' a druha '2o' (nevem ci je to 'o' ale nevem napisat sigmu, ci co to je) a bolo treba urcit myslim intenzitu v blizkosti tych rovin.(7b)
- druhy priklad bol myslim ze na pouzitie b-s zakona.. bol nekonecne dlhy vodic s prudom I, pri nom bol zavyt s polomerom R a este bolo myslim nieco zname.. a bolo treba urcit myslim B :) (6b)
- tu bol myslim nejaky vodic v rovine kolmej na B, tociaci sa okolo osi, ktora prechadzala koncom vodica.. bolo zname elektromotoricke napatie, dlzka vodica a este nieco.. a bolo treba vypocitat frekvenciu otacania toho vodica ci co to bolo (7b)

pUf

uz su vysledky??? idem pozret...

edit: no ja este v IS nemam nist

edit2: to ked stihnem v nejakom case editovat tak tam nenapise ze edit???  :laugh:

edit3: tak bud to bola chyba alebo som to uz nestihol pri edite2  :laugh:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

MKI

www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

kane77

Arrgh!!   :03:

Zdenko Rohac ma sere.. ako vzdy...

Ale nepocitam s tym ze mam takze  nabuduce... ;D
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

pUf

SHY ktora si paralelka???

edit: aha on je asi so zimanom cize B alebo C.. zda sa ze julka si dava nacas
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

davhan

Quote from: pUf on  19.01.2007, 03:34:03
SHY ktora si paralelka???

edit: aha on je asi so zimanom cize B alebo C.. zda sa ze julka si dava nacas
paralelka B ma Olcaka..... Ziman je C

pUf

najlepsi je aj tak ten co s nim bol prvy seminar z F2.. ten bol strasne zabityyyy  :laugh: :laugh: :laugh:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

Raleon

Quote from: pUf on  19.01.2007, 04:26:28
najlepsi je aj tak ten co s nim bol prvy seminar z F2.. ten bol strasne zabityyyy  :laugh: :laugh: :laugh:
Na Hospodara ajtak nikto nemal. Oukej Dzonny?

There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.

mrkvy

Jasne, jasne.. Hospodar rulezzzz.. :) S nim to bolo normalne zaujimave.. :)
(\__/)
(O.o )
(> < ) To understand is to be, but to be taken, requires a state of trance.......  ;)

mrkvy :zuzka: svoj vodicak :D