• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

NM skuska

Started by milanko, 26.05.2006, 01:13:09

« predchádzajúce - ïal¹ie »

milanko

No nazdar lidi. Dnes som bol na predtermine z NM. Na ftp som pridal dve pdf subory numerika 1 a numerika 2... je to oskenovana pisomna cast teoria. Mal som skusku u Pirca, a teoria bola takmer rovnaka. Akurat na predtermine sme nemuseli robit 9 a 10 otazku. Neviem ci to bude platit aj na riadnom termine. K prikladom....mal som 4 priklady....

1. Newtonova nelinearna metoda ..... rovnica    (x-1)^2 - e^x / 2 = 0

2. Iteracna metoda pre riesenie sustavz linearnzch rovnic.... tie rovnice si uz nepametam... ale nebolo nic tazke

3. Priblizny vypocet urciteho integralu lichobeznikovou metodou...bola zadana presnost... nebolo zadane n

4. Runge kuta 4. radu

Tak to je asi tak vsetko co si pametam ... vela zdaru prajem vsetkym !
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Jno

este jedna dolezita vec - kolko bodov bolo za priklady a kolko za teoriu? btw dik za cenny upload :)
:lb:

Baki

pokial viem, tak my mame s Danom a nie s Pircom, cize velmi by som sa na to nespoliehal
Proud member of 3. rocnik FEI PI

milanko

no za priklady sme mali 20B a za teoriu 40 B
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Jno

20b je na pr. dost malo :( ... vy co ste uz boli... ked viem pocitat priklady tak s tym som schopny na kolko napisat teoriu?

woody

Quote from: Jno on  05.06.2006, 22:06:04
20b je na pr. dost malo :( ... vy co ste uz boli... ked viem pocitat priklady tak s tym som schopny na kolko napisat teoriu?
no ja som vedel pocitat priklady a teoriu som napisal na 29 b ... u Daňa :) on teoriu opravuje vcelku dost pohodovo :)

Johny Bravo

dal som vypracovany teoreticke otazky na ftp

geasy

A da sa opisovat pri Danovi na skuske ?

woody

no ja ked som bol tak sa tam pisalo asi 5 roznych skusok .... dano mal totalne na salame ... ale pirc a busa trosku stinovali :D

erumoico

Poznate niekoho kto nespravil na prvykrat numeriku?

milanko

no my ked sme pisali numeriku tak sme pisali skusku spolu s financnou matematikou... a Pirc stinoval.... vedla mna vyhodil jedneho typka co pisal Financnu,.... mal tahak..a bez debaty ho vyhodil ...
(\__/)
(O.o )

geasy

a ake priklady boli u Dana ? aky druh aspon pls.

erumoico

geasy ja ked som bol na skuske teraz v stvrtok tak bolo jedno ci si u dana alebo u pirca. Pisomky boli spolocne pre obe paralerky. Len kazdy prednasajuci dal svoj papier s teoriou. Ja som mal Inverzny interpololacny polynom, newtonovu metodu pre jednu funkciu. Integral pomocou simpsna, mal si zadane epsilon. a este system lin. rovnic jacobyovou metodou. Sused vedla mal aj runge kutta, metodu naj, stvorcov a daco z tych prvych metod.

zatah

ja som bol tiez teraz vo stvrtok a mal som tu druhu skupinu :
1.iteracna metoda rovnica mala v sebe lnx
2.bola nejaka sustava rovnic ale neviem akou metodou to trebalo vypocitat
3.metoda najmenszch stvorcov
4.nejaka eulerova metoda

z teorie :
-vypocet integralu lichobeznikovou metodou + odhad chyby
-gaussova eliminacna metoda
-metoda najmensich stvorcov
-iteracna metoda
-riesenie sustav lin,rovnic LU rozkladom

dalej neviem , ale k teorii stacilo pisat vsetko vlastnymi slovami, resp.nejake vzorce+ postup ako by si to pocital

geasy

dakujem Vam zatah a erumoico

Jno

aj ja som spravil, dokonca som dostal o 15b viac ako som potreboval :D ... podla tohoto to hodnotim ako jednu z najlahsich skusok tohoto semestra... btw moj rebricek od najtazsieho po najlashie je momentalne asi takyto DM1 :) - PT - OOP - NM - EM - EKO

Baki

no EM dokial neopises tak sa moze zaradit niekde tesne za PT co sa tyka narocnosti a numeriky sa dost obavam koli maximalne nekvalitnym cvikam s debilom kondasom

milanko

(\__/)
(O.o )

Baki

kolko skupin zatial bolo?

erumoico

KONDAS :D kvoli nemu som skoro nemal zapocet z algebry v prvom. on fakt kusa divny je. Baki no su skupiny N,O,P  aspon take som videl ja, isto su aj ine ale nevjem no :)

Johny Bravo

Adamsovu metodu mal niekto?  :c_afro:

Baki

to je co, metoda Gomeza Adamsa?  :j_grin:

Johny Bravo

mam to v zosite az na konci :)

Baki

take ani nemam, ja mam poslednu metodu Euler Cauchy, no ale cvika s kondasom.....

inak bola na skuske aj metoda prediktor-korektor?