• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Základy elektroniky

Started by funes, 17.04.2009, 20:41:34

« predchdzajce - alie »

funes

halo ludia,,maamproblem zo zadaniami zo Základov elektroniky...ak mate nejake, dajte mi o sebe vediet,,v pripade aj zaplatim za ne..."suurne" ď. :hug:

Jordy

Quote from: funes on  17.04.2009, 20:41:34
halo ludia,,maamproblem zo zadaniami zo Základov elektroniky...ak mate nejake, dajte mi o sebe vediet,,v pripade aj zaplatim za ne..."suurne" ď. :hug:
Ked budes nejake mat mozes posunut aj mne  :beer1:

Michel_2

Quote from: Jordy on  19.04.2009, 02:04:46
ja mam urobene vsetky vsak to neni az taky problem ... a simulacie?? hmm co je na tom tazke?

snoopy77

ked je clovek z gymnazia, moze to byt prenho problem, ver tomu... a to nielen o spice hovorim:D

miso44

Quote from: Michel_2 on  20.04.2009, 23:51:30
ja mam urobene vsetky vsak to neni az taky problem ... a simulacie?? hmm co je na tom tazke?
tak ja nahodou neviem ako urobit  VA charakteristiku diody v spice, dokazal som dostat napatie na xovu os ale prud na yovu uz neviem ako

xcrider

bud si daj add trace a vyber prud alebo priamo v scheme si tam daj meraci hrot prudu , v simulacii ale musis zmenit x os za napatie na diode(automaticky tam je napajacie)

Jordy

no vies nieje to nejakz velkz problem len su ludia ktore uprodnustnuju ine veci pred robenim referato z elektroniky... a takym clovekom som aj ja :D.............. mohol by si poslat :)

funes

tak ked mate tie zadania, tak ma kontaktujte pls, lebo nemozem si ja poradit

miso44

Quote from: xcrider on  21.04.2009, 16:05:00
bud si daj add trace a vyber prud alebo priamo v scheme si tam daj meraci hrot prudu , v simulacii ale musis zmenit x os za napatie na diode(automaticky tam je napajacie)
diki, fakt si mi pomohol :ropebanana: :beer1:

semestralny.inzinier

a ako spravit aby mi po simulacii v scheme pri ikonke meraka (V, A) vypisalo rovno hodnotu prudu/napatia ?
aby som to nemusel vykreslovat ako graf a z toho odcitavat..
   Skoda - simply never

xcrider

su tam take ikonky V a I  :xmas:  napatia a prudy sa zobrazia az ked prebehne Time domain(Transient) analyza

jakub9999

kto mi dokaze pomoct zo PSpice

semestralny.inzinier

Quote from: xcrider on  22.04.2009, 00:17:42
su tam take ikonky V a I  :xmas:  napatia a prudy sa zobrazia az ked prebehne Time domain(Transient) analyza
..

ano tie markery rozmiestnim (a ked nerozmiestnim tak vytvori automaticky pole pre hodnoty U a I na kazdom prvku) ... spravim TRansientnu analyzu a i tak su nulove hodnoty v Capture-ovi (v simulacii mam sinusoidu takze tecie prud a funguje analyza)..tak what?
   Skoda - simply never

harpuna2

ludia sak nebude svine posilite zadania ak ich mate ja ich nemozem zohnat nikde a nejde my to ani pi..... pleas ??? ??? ??? ???

snoopy77

veru taak, ked sa najde nejaka dobre dusa nech to tu hodi,,, aspon tie screeny zo spice by sa zisli, ak budu spravne samozrejme..... a inac, tusi niekto ake veci budu v piatok na zapoctovke?? ?neviete od starsich co sa zvyklo davat a ci to bolo tazke??? ... lebo z michaeliho clovek nevyjde:-!

miso44

Quote from: xcrider on  21.04.2009, 16:05:00
este ak mi mozes trochu pomoct ako zmenim napajacie napatie na osy x za napatie na diode

xcrider

plot>axis settings>axis variable

semestralny.inzinier

no a mne preco nevykresluje - po prebehnuti simulacie -  napatia a prudy v scheme ?  ???
btw nema niekto oscanovane nejake komercne knihy napr od vydavatelstva BEN, napr tie co su v kniznici Moderni ucebnice elektroniky or Elektronika- Soucastky a obvody alebo nieco co je zrozumitelnejsie jak michaeliho&galajdove "zaklado elektronicke" texty kde je samy vzorec a vsetko sa nahodne vyskytuje tam kde napisu  :whacko:

Skoda - simply never

funes

ako autor tejto temy, by ziadal neodbocovat v tomto fore od hlavnej podstaty a tou je zadania zo ZE, komplet hotove, za eurkaa....piste si inde, ze jak to ma fungovat 8)

Luckyboy

Quote from: harpuna2 on  22.04.2009, 23:48:14
ludia sak nebude svine posilite zadania ak ich mate ja ich nemozem zohnat nikde a nejde my to ani pi..... pleas ??? ??? ??? ???
vazne...nenajde sa nejaka dobra dusa, ktora to da na net?

Jordy

Pocujte pri simulacii ste aku diodu pouzili lebo tie pre PSPICE tam ziadna nieje a vostatne s inych kniznic nejdu......nemam uz nervy na ten program....pls pomozte

jakub9999

mam taky problem zos simulaciou v programe PSpice neviem odsimulovat OZ a diferencny stupen

ak môzete pomôct tak sa ozvite

Dikes

snoopy77

nevie niekto aka analyza sa ma pouzit pri simulacii jednocestneho usmernovaca? uloha po a) ?? som duty, nikdy som s tym nerobil....

miso44

Quote from: snoopy77 on  27.04.2009, 02:17:48
nevie niekto aka analyza sa ma pouzit pri simulacii jednocestneho usmernovaca? uloha po a) ?? som duty, nikdy som s tym nerobil....
ja som robil DC analyzu

miso44

nevie niekto aku analyzu a ako ju nastavit aby mi vykreslilo odozvu derivacneho a integracnehol clanku pri pouziti impulzneho zdroja s pravouhlym signalom? skusal som AC analyzu ale nic mi nevykreslilo