• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Fyzika - skúška

Started by marci003, 01.06.2009, 19:43:14

« predchdzajce - alie »

hbm

Mate uz vysledky aj v MAIS ? konkretne od Olcaka by ma zaujimalo  ???

tospi

Quote from: hbm on  11.06.2009, 15:45:41
Mate uz vysledky aj v MAIS ? konkretne od Olcaka by ma zaujimalo  ???

vacsina ludi vysledky mala uz v utorok poobede, ale ja tiez patrim k tym stastlivcom, na ktorych dajak zabudli... bol som si isty ze som skusku nespravil tak ma to ani dajak netrapilo, ale nemozem sa kvoli tomu teraz prihlasit na opravny termin kedze este nemam vysledok z riadneho... tak som volal olcakovi a sa ma spytal ci som odovzdal pisomku lebo ju nevedia nikde najst  ;D

Jerrynko

co myslite budu na opravaku take iste otazky?

zeratul

dufam ze povyberaju otazky z Riadneho terminu, ze nebudu vymyslat nove. velmi by mi tym u ulahcili zivot :)
imidz je na nic :) pouzivaj WIN :D

harpuna2

a ta opravna je pre vsetky pralelky spolocna alebo nie ??? A neviete nahodou ci budu take iste otazky ako ako nariadnom ??? dufam ze hej  ??? ??? ???

zeratul

No opat to je podelene na janku a olcaka, tak asi nebude spolocna skuska pre vsetky paralelky, kedze janka dava  8x3 + 4x8 a ujo olcak dava 7 otazok a random body :03: 

Jomi

Quote from: Alienson on  08.06.2009, 15:56:34
7.) Odvoď zákon celkového prúdu (obrázok, popis veličín). (15b)
to sme akoze brali, alebo je nieco o tom v skriptach nejakych?

eMCeee89

caute vsetci. rad by som vedel ci boli rovnake otazky v AF a v ZP1 pre pralelku D (myslim ze je spolu aj s C, no nesom isty). lebo ja som bol v AF, otazky uz v tejto teme su. tak ak boli nejake ine v ZP1, tak sup sem s nimi nech vsetci vieme :)

harpuna2

to tu nikto nema otazky paralelky C co bola o 12,00 v AF kto ma nech to tu hodi dikes :D

Johny81

C paralelka 12:00  AF , ZP1 , P27

1.odvodte casovu zavislost rychlosti a drahy pre priamociary pohyb ak a=konstanta a nakraslite grafy zavislosti
2.Definujte Impulz a hybnost a suvis medzi nimi.
3.Odvodte vzťahy pre kineticku energiu telesa otacajuceho sa okolo pevnej osi , popiste veliciny , nakraslite obrazok a veliciny vyznacte.
4.odvodte pohybovu rovnicu a casovu zavisost vychylky HB pre netlmeny kmitavy harm. pohyb a popiste vsetky veliciny.
5.Napiste stavovu rovnicu pre idealny plyn a popiste veliciny
6.Pomocou gaussovej vety odvodte intenzitu elektrostatickeho pola v okoli vodivej gule s polomerom R na ktorej je ulozeny naboj Q.
7.vypocitajte polomer kruznice po ktorej sa bude pohybovat elektron N ktory vletel do homogenneho mag. pola s indukciou B, rychlosti V v smere kolmom na indukciu .
8.Matematicky zapiste zavislosti elektrickeho odporu od geometrickych rozmerov a od teploty
9. Napiste Biot –Savartov zakon nakreslite obrazok , a vyznacte vsetky veliciny
10. Matematicky zapiste ,slovne popiste faradayov zakon elektromagnetickej indukcie

Väcsie kktiny sa vybrat uz nedali  :03:

Pajoncek2

Quote from: Johny81 on  13.06.2009, 01:47:52
C paralelka 12:00  AF , ZP1 , P27

1.odvodte casovu zavislost rychlosti a drahy pre priamociary pohyb ak a=konstanta a nakraslite grafy zavislosti
2.Definujte Impulz a hybnost a suvis medzi nimi.
3.Odvodte vzťahy pre kineticku energiu telesa otacajuceho sa okolo pevnej osi , popiste veliciny , nakraslite obrazok a veliciny vyznacte.
4.odvodte pohybovu rovnicu a casovu zavisost vychylky HB pre netlmeny kmitavy harm. pohyb a popiste vsetky veliciny.
5.Napiste stavovu rovnicu pre idealny plyn a popiste veliciny
6.Pomocou gaussovej vety odvodte intenzitu elektrostatickeho pola v okoli vodivej gule s polomerom R na ktorej je ulozeny naboj Q.
7.vypocitajte polomer kruznice po ktorej sa bude pohybovat elektron N ktory vletel do homogenneho mag. pola s indukciou B, rychlosti V v smere kolmom na indukciu .
8.Matematicky zapiste zavislosti elektrickeho odporu od geometrickych rozmerov a od teploty
9. Napiste Biot –Savartov zakon nakreslite obrazok , a vyznacte vsetky veliciny
10. Matematicky zapiste ,slovne popiste faradayov zakon elektromagnetickej indukcie

Väcsie kktiny sa vybrat uz nedali  :03:

lol? Ved to su povacsinou tie najzakladnejsie otazky z danych tem. Ja by som bol rad

zeratul

kebyze mam take otazky, nemusel by som uz na pondelok znova ucit >:(

Johny81

no jak myslite , mne sa nazda zeby to boli zakladne otazky , same odvodzovacky...
svedci o tom aj to , ze to dalo 9 ludi z 93  :o

zeratul

akoze bez ucenia viem styri otazky hned, keby ujo olcak dal take v pondelok,hmmmm  aky rad by som bol

Pajoncek2

Quote from: Johny81 on  13.06.2009, 02:53:49
no jak myslite , mne sa nazda zeby to boli zakladne otazky , same odvodzovacky...
svedci o tom aj to , ze to dalo 9 ludi z 93  :o

svedci to len o inteligencii tych 84 ludi co to nedali. Na takuto pisomku sa dalo naucit za 2hodiny.

Johny81

no jasne , po vojne je kazdy general...
ked sa na skusku od Hlavacovej  dalo naucit za 2 hodiny , tak na Olcakovu potom za 20 minut  :P

Jomi

dpc z coho sa to ucite? jeden sa nauci za 2 hodiny a ja na polovicu otazok ani odpovede neviem najst a to som postahoval vsetko co sa dalo.

Johny81

tino8

Nie za taky cas sa nanu nedalo naucit...mozno ak by si vedel ake otazky budu...

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

Mike

Jomi

ani tam nie je na vsetko odpoved, ale dakujem Johny

stanulik

skuska z fyziky bola primitivna (cakal som, ze to bude ovela ovela horsie), definicie uplne zakladne a odvodzovacky tiez sa dali, vsetky odvodzovacky boli v prednaskach od kassovicovej, stacilo si to pozriet. (to sa tyka A paralelky)

Jomi

inak ked som chodil na prednasky s kassovicovou (tam sa mi aj uznavala ucast), ale som v 8.skupine ktora patri Olcakovi , tak ku komu sa mam prihlasit na skusku?:D

stanulik

Quote from: Jomi on  13.06.2009, 18:56:34
inak ked som chodil na prednasky s kassovicovou (tam sa mi aj uznavala ucast), ale som v 8.skupine ktora patri Olcakovi , tak ku komu sa mam prihlasit na skusku?:D

k olcakovi.. kassovicova ma len 2.-6. skupinu

// este ked si pozries v maise terminy, tak uvidis poznamku, ze na termin o 9:00 v AF sa maju hlasit len studenti zo skupin 2.-6., ktori mali prednasky s Kassovicovou

Jomi

no jo bude to tak.. pozeram v miase ze to Olcak mi dal FX :)