• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Fyzika - skúška

Started by marci003, 01.06.2009, 19:43:14

« predchdzajce - alie »

citro

dakujem dobrym ludom za tahaky, zajtra to bude maso tesim sa :DD

Dragoon17

Drzim nam vsetkym palce aby sme boli  zajtra pri opisovani z tahakov co najnenapadnejsi  :hug:....super by bolo keby  to bolo jak na ZIM-ku...

zeratul

Na skusku a zapis znamky zo ZIMka budem este dlhoooo spominat :)
imidz je na nic :) pouzivaj WIN :D

semestralny.inzinier

par C: bude treba splnit poziadavky ze mas napr 8definicii 4 odvodzovacky (NAPR!!) a z tych 8def treba mat minimalne niekolko, napr 4 ??? 
u informatikov musia mat 6z8...
   Skoda - simply never

zeratul

asi nie, to je vysada informatikov :)

// tu som porobil "zopar" screenov z prednasok, su tam tie "odvodzovacky" + nejaka dlhsia teoria, mozno niekomu pomoze
http://www.edisk.cz/stahni/42972/skuska.rar_25.04MB.html

zeratul

lol, to co za oiep skuska bola, ziadnych 8 definicie, ziadne 4 odvodzovacky dpc, definicia za 5b a 3b a odvodzovacky za 15b a 20b, dpc, OIEP

PhobosKE

jj ako take sprostosti banality za malo bodov ze naj sa nepovie a odvodzovacky za 15 a 20 bodov to kde sme :-D ............... ako jake ja som tam odvodenia napisal ta olcak sa posika od smiechu

dEVIANT

ake se boli skupiny??hodte tu pls otazky ja som bol B...

1.definica okamzitej rychlosti
2.3newtonov zakon
3.Colombouv zakon
4.Mechanicka energia netlemeneho oscilatora - odvodenie za 20 bodov
5.Praca a vykon elektrickeho prudu - odvodenie za 15 bodov
6.Moment zotrvacnosti telesa rotujuceho okolo osi
a 7 napematm:D
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

Alienson

toto je skupina A

1.) Definujte a vysvetlite okamžitú uhlovú rýchlosť (5b)
2.) Definujte slovne a matematicky impulzívne sily a odvoďte súvis medzi impulzom sily a zmenou hybnosti. Popíšte jednotlivé veličiny. (15b)
3.) Napíšte Steinerovu vetu (matematicky aj slovne). Nakreslite obrázok, popíšte jednotky veličiny a vysvetlite jej použitie. (7b)
4.) Napíš rovnicu popisujúcu závislosť výchylky od času lienárneho harmonického oscilátora. Popíšte jednotky veličiny. (6b)
5.) Definujte intenzitu a potenciál elektrického poľa (popis veličín). Súvis medzi nimi. (7b)
6.) Definujte tok vektora intenzity elektrického poľa (obrázok, popis veličiny). (5b)
7.) Odvoď zákon celkového prúdu (obrázok, popis veličín). (15b)

PhobosKE

siedma otazka v B bol Biotov-Savartov zakon ............. trebalo popis co to je a popis velicin  8)

stanulik

Quote from: zeratul on  08.06.2009, 15:05:48
lol, to co za oiep skuska bola, ziadnych 8 definicie, ziadne 4 odvodzovacky dpc, definicia za 5b a 3b a odvodzovacky za 15b a 20b, dpc, OIEP

tak paralelka A mala 8 definicii, kazdu za 3 body. a 4 odvodzovacky, kazdu za 9bodov. :-) a myslim, ze to nebolo az take narocne.

dEVIANT

Quote from: stanulik on  08.06.2009, 19:28:04

tak paralelka A mala 8 definicii, kazdu za 3 body. a 4 odvodzovacky, kazdu za 9bodov. :-) a myslim, ze to nebolo az take narocne.

ja som tiez par A mal som to vyssie spominane...ale vy ste boli asi v ZP1 nie abo nevem dke

stanulik

Quote from: dEVIANT on  08.06.2009, 20:03:45
Quote from: stanulik on  08.06.2009, 19:28:04

ja som tiez par A mal som to vyssie spominane...ale vy ste boli asi v ZP1 nie abo nevem dke

jj, bol som v ZP1 .. ale o ktorej si pisal ? ja o 9:00.. jak to, ze rovnaka paralelka v rovnakom case a ina pisomka ? omg.. wtf ?

dEVIANT

ty si asi skupina 2-6 ze?vy ste mali prednasky s kassovicovou...my s olcakom...preto asi

stanulik

presne, tak tam je pes zakopany...len kurnik som zabudol, ze do ktorej miestnosti mam prist na vyhodnotenie.. LF5 ci ako to bolo ? :D

Marko033

tak takéto niečo sme mali v AF o 9:00 A skupina

definicie:
Uhlová rýchlosť
Sila
Huygnessov princíp
Newtonov gravitačný zákon
Potenciálna energia v gravitačnom poli alebo v elektrostatickom poli
doba kmitu
moment hybnosti sústavy častíc (asi)

odvodenia:

Práca a výkon elektrického prúdu
Sila alebo Energia pri netlmenom kmitavom pohybe
zákon zachovania energie
Steinerova veta

nieje to presne
mohol by sem niekto hodiť aj B skupinu aj keď neviem či bude na opravnom to iste  ???

Dragoon17

B skupina:
DEFINÍCIE:
Definujte okamžité zrýchlenie.
Definujte kinetickú energiu hmotného bodu.
Definujte celkovú hybnosť sústavy hmotných bodov.
Definujte potenciál gravitačného poľa.
Definujte pružnú silu a tlmiacu silu pri kmitavom pohybe.
Definujte rovnicu vlnenia šíriaceho sa po priamke.
Definujte intenzitu elektrostatického poľa.
Definujte elektrický prúd.
ODVODENIA:
Odvoďte zákon zachovania hybnosti a momentu hybnosti v dynamike hmotného bodu
Odvoďte 1. vetu impulzovú v sústave hmotných bodov
Odvoďte súvislosť práce a potenciálnej energie a gravitačnom poli
Odvoďte zákon lomu vlnenia ( nakresliť aj obrázok)
....toto sú presné znenia...mal niekto také s kasovicovou co nebol o 9:00 v Aule fyziky???...len chcem vediet ci aj viac A, B skupín má....

mattoxx

No bolo to huste dnes,jednemu dokonca nasla tahak v AF.

Marko033

jednému?? ja som napočítal aspoň 4 ktorým vzala  ťahák a hneď aj písomku :evica:

Jerrynko

ja som v AF radsej ani nevytahoval :D a uvidime sa tam nabuduce :D

zeratul

ja som jednu otazku v pohode opisal, ale treti newtonov zakon sa mi hladat nechcelo, kedze som furt nasiel len prvy a druhy :), a kto mal vediet ze to je zakon akcie-reakcie :)

tino8

a ja som zabudol spravit :ohmigod: ;D

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

petocervik

O ktorej v stredu je to vyhodnotenie? Som si nezapamatal, lebo som bol z tej skusky hotovy :o.
Kybernetika a informačno-riadiace systémy 2. ročník

stanulik

Quote from: petocervik on  09.06.2009, 18:07:11
O ktorej v stredu je to vyhodnotenie? Som si nezapamatal, lebo som bol z tej skusky hotovy :o.

kazda poslucharen ma iny cas. v ktorej poslucharni si bol a o ktorej si mal skusku ?

tino8

podla toho s kym si tu skušku mal. My čo sme mali s Olčákom v AF, tak o 14:00, a s Kaššovicovou (AF)tušim o 10:00 ale to neviem naisto

karamel je cukr co se uz neuzdravi!