• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

UPS zadania

Started by hardest, 22.11.2010, 02:01:45

« predchdzajce - alie »

darkoooooo

Navrhnite algoritmus, ktorý pre zadaný dátum vo forme dd.mm.rrrr (deň, mesiac, rok) vypíše zodpovedajúci deň v týždni.

googlil som ale co som nasiel tak som z toho nevysiel ..... nejak ten diagram vyvojovy spisat neviem ...moze nikto helfnut?

kmsa

Quote from: dEVIANT on  03.12.2010, 21:19:36

Tu sa myslí vektor v informatike, a to je napr. aj jednorozmerné pole. Teda ty zadáš dĺžku a šírku matice...potom načítaš vektor ľubovoľnej dĺžky...prechádzaš riadky a hľadáš či sa v niektorom riadku ten vektor vyskytuje.

A áno len riadok, veď tak to je v zadaní napísane...

hm tak spravil som nacitanie vektora, potom nacitanie matice(cez 2 cykli v sebe vnorene)
len neviem ako mam overit ci je zadany vektor v matici kedze vektor nemusi byt rovnako dlhy ako riadok v matici
a aj vektor nemusi zacinat v tom riadku ako zacina hociktory riadok v matici

dEVIANT

No prechádzaš riadok...najdeš na riadku prvé číslo vektora...overíš či daľšie v matici je daľšie vo vektore...a takto prechádzaš riadky...je to dosť easy len nad tým treba popremýšlať a nakresliť si ako to funguje.

A vektor môže byť rovný dĺžke riadku matici alebo menší...väčší byť nemôže...
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

kmsa

uz to pomaly zacinam chapat
jj stym ze nemoze byt vacis to viem - 1 podmienka
ked najdem cislo zhodne z prvym vo vektore - 2podmienka
potom zacnem hladat ci dalsie a dalsie cislo je zhodne v poradi na matici

BTW: to zobrazenie vektora nieje problem, ani vypis matice ale ako myslia vysledok? ci sa nachadza alebo nie?

kmsa

uz to v podstate mam len chcem sa spytat, ked davam do podmienky B(2) = C(3) ci vyhodi false/true alebo error kedze b(x)=1,2,3,4 a c(y)=1,2 tj. pole uz 3tie cislo nema
tj. b(2) je 2 = c(3) neexistuje

dEVIANT

Vyhodí error...ale ty tieto veci môžeš ošetriť tak...že keď si napr. na 3ťom čísle, riadok má 6 čísiel, vektor 5, tak už nemá zmysel nič kontrolovať keďže je jasné, že tam ten vektor nebude.

kmsa

dik uz to mam podobne ako vravis

theredy

Nenasiel by sa niekto aby mi vypracoval algoritmus ? ... je to zadanie č.18 ...:) cena dohodou...

veteran

Nevie niekto, co treba dat do dokumetacie ku zadaniu (do toho PDF-ka). Obrazok algoritmu, zdrojak a este nejake dve veci, na ktore si ani bohovi neviem spomenut.  ???

BuliWyf

definicia zadania, vypis premennych, popis algoritmu, vyvojovy diagram

BuliWyf

Quote from: paloSK on  04.12.2010, 18:20:03
Quote from: BuliWyf on  04.12.2010, 18:15:22
definicia zadania, vypis premennych, popis algoritmu, vyvojovy diagram
Do toho vypisu premennych co treba uviest ?
napr. A,B,C - premenne typu integer
                - pomocne premenne na vypocet najmensieho spolocneho nasobku

miro.bohem

predam 19. a 6. zadanie po 3e

darkoooooo

Wolfdale

Nenasla by sa nejaká dobrá duša, kto by vedel nakreslit vyvojovy diagram k zadaniu c.16, t.j. Navrhnite algoritmus na prevod zo šestnástkovej sústavy do osmičkovej sústavy....

cena dohodou...

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

fakovnik

Mám zadanie:

"Navrhnite algoritmus, ktorý vypočíta súčet dvoch časových údajov zadaných vo forme hh:mm:ss (hodiny, minúty, sekundy) a výsledok zobrazí vo forme hh:mm:ss."

Môže to byť zhruba takto alebo je to blud ?  :trestac:

Whoever said money can't buy happiness isn't spending it right.

theredy

Prosim vas mohol by mi niekto zostavit algoritmus je to 18. zadanie zaplatim ale potrebujem ho co najskor...

manop

Vytvorte program pre výpočet súčtu čísiel, ktorý dostaneme sčítaním každého tretieho čísla postupnosti. Postupnosť čísel načítavajte sevenčne a vkladanie ukončite vložením zvoleného čísla K.Vypýšte súčet čísel.  ..... nieco take by ste vedeli ...? ja som to nevedela..prosim :-)

dEVIANT

Quote from: manop on  06.12.2010, 17:26:56
Vytvorte program pre výpočet súčtu čísiel, ktorý dostaneme sčítaním každého tretieho čísla postupnosti. Postupnosť čísel načítavajte sevenčne a vkladanie ukončite vložením zvoleného čísla K.Vypýšte súčet čísel.  ..... nieco take by ste vedeli ...? ja som to nevedela..prosim :-)

Šak načítaš čísla do poľa...a potom prechádzaš poľom a keď index pola MOD 3 == 0 (teda je to každé tretie číslo postupnosti ) tak to číslo pripočítaš k výsledku.

buci

Quote from: manop on  06.12.2010, 17:26:56

nezaručujem, že to je dobre, radšej nech to niekto múdry skontroluje ... sorry za kvalitu, fotené mobilom :)
http://yfrog.com/nc06122010007j

Zomrieš hlúpy

z 10 do 2 inverzný kód ... Či je to dobre ?

buci

Quote from: Zomrieš hlúpy on  08.12.2010, 00:59:44
podľa mňa toto dobre nie je, teda aspoň ja som tomu nejako nepochopil :)

fakovnik

"Stiahnuté 12 krát" a bez odpovede ? Takže to je asi moc dobre alebo moc zle  ;D

Whoever said money can't buy happiness isn't spending it right.

Zomrieš hlúpy

Quote from: buci on  08.12.2010, 01:57:13
Quote from: Zomrieš hlúpy on  08.12.2010, 00:59:44
podľa mňa toto dobre nie je, teda aspoň ja som tomu nejako nepochopil :)

No ja neviem keď to počítam na papieri tak mi to vychádza ale ako program či to bude fungovať to fakt neviem !!! Naprogramovať to neviem ta že odovzdávam na ostro  >:(

addy2

SWS mal som za ulohu urobyt vyvojovy diagram pre ulohu: nakreslite vyvojovy diagram pre rozlozenie cisla N na sucin prvocisel
nieco som nakreslil chcem sa spytat ci by to tak mohlo byt

tu je link http://img27.imageshack.us/f/beznzvugh.png/

niejeto este konecne takze sa ospravedlnujem za graficke nezrovnalosti

ebrithil

a to si sám na to prišiel či ti pomáhal niekto? :D