• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Programovanie

Started by esperian, 18.02.2011, 22:35:36

« predchdzajce - alie »

adidas

nestihol niekto sfotit alebo zrobit screenshoty? hlavne tie veci z karla co boli, nema niekto?

Domino_666

Nevite či sa dá ísť na zápočet z programka aj v pondelok 23.5.2011? Veeeeeľmi zle som si rozdelil čas a ako sa ukázalo, do zajtra (resp. dnes do polnoci) to takmer určite nestíham dokončiť... V Moodli je dátum odovzdania 23. takže bohužiaľ sa na to musím spoľahnúť. Cvičiaci je Miroslav Biňas.

rhc

v ktorej ucebni sa dnes dalo opisovat/screenovat? do ktorej sa oplati prihlasit?

Hessesian

Vidim ze je skuska vypisana ako 300 minutova, znamena to ze o5 sa tam najebe 100 ludi do chodby a bude sa cakat 4 hodiny kym sa clovek dostane na rad ?

xxx3

podla mna to nebude tak ako na ZIMku v zimnom, lebo sice je pri niektorych terminoch 300min ale pocet, ze kolko ludi sa moze prihlasit je len okolo 20-30, cize tolko kolki sa zmestia naraz do ucebne

yvory

Quote from: rhc on  19.05.2011, 01:58:13
v ktorej ucebni sa dnes dalo opisovat/screenovat? do ktorej sa oplati prihlasit?

ides na to z opacneho konca ;)

veteran

Quote from: xxx3 on  20.05.2011, 20:15:35
podla mna to nebude tak ako na ZIMku v zimnom, lebo sice je pri niektorych terminoch 300min ale pocet, ze kolko ludi sa moze prihlasit je len okolo 20-30, cize tolko kolki sa zmestia naraz do ucebne
Tak to aby som šiel bivakovať pred PK-6  ;D Podobný dvojhodinový horor, ako bol na ZIMku, sa mi nechce opakovať.

Fejero

Neviete či sa môžem prihlásiť na ten termín 31. keď som paralelka A? Neviete či sa to da spraviť keď na toho 26. vobec nestiham? Nechce sa mi totiž pisať vyučujucemu. Za pomoc vopred diki :)

Domino_666

Dnes som úspešne spravil zápich, zadanie mám teraz v Moodli dať na hodnotenie alebo to nechať tak?

Wolfdale

Tuším je tam napísané, že to nemáme posielať na hodnotenie pre prípad, že tam treba niečo zmeniť.

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

ultimate

void fun(int *a, int *b)
{
int c;
c = *a;
*a = *b;
*b = c;
}
main()
{
int x=1, y=2;
fun(&x,&y);
x = y;
printf("x = %d, y = %d", x, y);
}

v tomto priklade, keby tam bolo len fun(x,y); tak by to nerobilo to iste ?

v tych smernikoch mam kus zmätok, ked je c = *a; tak do c-cka da smernik na "a", akoze v c-cku bude nejaky odkaz na "a" ? A co je &x a &y ?

niekto kto by vedel jednoducho vysvetlit pracu so smernikmi ? diky

Agamemnon

c = *a - do c sa ulozi hodnota ulozena na adrese a
ak by si mal c = a, tak do c sa ulozi adresa, ktora je ulozena v premennej a
&x je adresa na premennu x
All code is crap.

42

ultimate

a keby v tom priklade bolo fun(x,y); tak by to nerobilo s tymi x,y nic ? ... ze konecny vystup celeho toho programu by bol x=2, y=2 ?

ultimate

a toto:
#include <stdio.h>
main()
{
static int a[] = { 1, 2, 3, 4, 5, 6 };
int i;
for(i=0; i<6; i++)
  printf("%d ",*(a + i++));
}

to "a" v zatvorke je ktory prvok pola, ked nie je pri nom ziadny index v zatvorke ?

fakovnik

*(a) je nultý prvok.

Whoever said money can't buy happiness isn't spending it right.

ultimate

potom nechapem preco to vytlaci 1,3,5

viete mi to niekto popisat ? ... predtym som si tam nevsimol tu hviezdicku pred zatvorkou

nebude to robit takto ? :
i=0 ->  *(a+1)  ... to nie je akoze nulty prvok plus jedna ?
i=1 ->  *(a+2)
i=2 ->  *(a+3)
i=3 ->  *(a+4)
i=4 ->  *(a+5)
i=5 ->  *(a+6)

fakovnik

To je nultý prvok + i++ ta asi hej ne  :)

ultimate

tak potom to asi nevypise 1,3,5 ako pisal niekto predtym, nie ? ale 2,3,4,5,6,7

Agamemnon

pretože v prvej iterácií je a + i++ rovné a + 0... :) pretože najprv sa urobí a + i (kde i = 0) až potom sa urobí i++...
navyše pri vstupe do druhej iterácie sa znovu urobí ++ nad i takže pri výpise druhej iterácie budeš mať a + 2... - takže sa vypíše tretí prvok...

tj... nakoniec dostaneš:
a + 0
a + 2
a + 4
etc...
All code is crap.

42

Agamemnon

Quote from: ultimate on  24.05.2011, 23:46:30
tak potom to asi nevypise 1,3,5 ako pisal niekto predtym, nie ? ale 2,3,4,5,6,7

vypíše to 1 3 5
All code is crap.

42

orsi

mas tam dvojitu inkrementaciu takze skok bude o 2, otazne je ci 1,3,5 alebo 2,4,6. to tvoje 2,3,4,5,6 neprichadza do uvahy vobec.

Agamemnon

Quote from: orsi on  24.05.2011, 23:51:40
mas tam dvojitu inkrementaciu takze skok bude o 2, otazne je ci 1,3,5 alebo 2,4,6

nie, to nie je otázne :D to je jasné...

btw - ak nechápete nejaký kus kódu, prečo to nepastnete do dev-cpp alebo kam a rovno nevyskúšate... prípadne aj použite debugger, aby ste videli ako sa menia hodnoty premenných a pod... :)
All code is crap.

42

orsi

lebo devko ti da spravny vysledok, ale nie jeho pricinu. spravne vysledky pozname aj bez toho.

fakovnik

Ale debugger dá postup :)

Agamemnon

Quote from: orsi on  24.05.2011, 23:59:31
lebo devko ti da spravny vysledok, ale nie jeho pricinu. spravne vysledky pozname aj bez toho.
Quote from: fakovnik on  25.05.2011, 00:01:33
Ale debugger dá postup :)

presne tak... debugger ti dá postup... takže príčinu :)
All code is crap.

42