• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

MAT 1 skuska

Started by pablito, 12.11.2010, 02:04:58

« predchdzajce - alie »

Rajo

Quote from: RiTChi on  29.01.2011, 17:48:06
Quote from: suzanka on  29.01.2011, 17:35:32
no ano budu...le je to pre mna prenasany predmet z minuleho roku a nechcem ho nechavat na poslednu chvilu,len dufam,ze to tentoraz vyjde....

A s kým si mala skúšku minulý rok?

uf...prenášaná matika 1 a už ideš na dekansky? :/ to až tak? a matiku 2 máš urobenu ? ci aj tu budeš prenášať do tretieho ? to by som s nervami asi nevydržal písať dekana na MAT1 v druhom :D to už musiš vedieť aj od zadu cele :P

freshmakerik

Quote from: suzanka on  29.01.2011, 06:05:29
v pondelok dekan :(
pre mna prenasany predmet z minuleho roku
opakujuci MAT1 nemaju prveho ?? tj utorok..
aj počítač je len človek..

suzanka

takze ludia zlaty... na to ako som na tom z nervami sa ma ani radsej nepytajte...lebo mam sto chuti vyskocit z okna....a dalsia vec...tato opakovana matika bola jasne sito....teda myslim ze zo 170 ludi na opakovanej matike vyletelo cca 100  je nas asi 70 co robime skusku a boh vie kolko nas este na tej skuske vyleti....zapoctovky,ze fuuu riadne takze... bola som rada,ze som ju spravila na minimum aj ked som mala minuleho roku zapocet 20... a to som robila u Klesca a nevyslo...ale tak na druhej strane ani zdaleka som toho nevedela tolko ako teraz.... uz sme sa s kamaratmi smiali,ze ked to spravime..tak mozme ist aj my  kludne ucit mat 1.....ale tak nooo...pevne verim,ze mi to tentoraz vyjde.... nikdy som asi nevela z matiky tolko ako teraz.... tyzden som sa sprtila teoriu a tri tyzdne uz ratam priklady..... uz sa mi s tymi vydrbanymi integralmi aj sniva....a ano opakujuci mame dekana az sice prveho,ale ja mam prveho inu skusku...riadny termin (s touto matikou som oddrbala polku skuskoveho a nic) a teraz mi uz chyba len ta matika a este jeden predmet, tak som sa dohodla s prednasajucim,ze si to napisem 31veho u busu....aaa matiku 2...cice zapocet mam ale nemozem robit skusku pokial nemam spravenu mat1...takze som este nebola ani na jednom termine...takze predstavte si..ako sa asi citim... ludia spravte to radsej v prvom... neprenasajte... najvacsia chyba mojho zivota

freshmakerik

Quote from: suzanka on  29.01.2011, 21:09:39
ludia spravte to radsej v prvom... neprenasajte... najvacsia chyba mojho zivota
mozete potom dopadnut aj tak ako ja.. ze treti rok na skole a este furt bez mat1 :D

Wolfdale

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

freshmakerik

Quote from: Picko on  29.01.2011, 23:54:23
Quote from: freshmakerik on  29.01.2011, 20:27:01
Quote from: suzanka on  29.01.2011, 06:05:29
v pondelok dekan :(
pre mna prenasany predmet z minuleho roku
opakujuci MAT1 nemaju prveho ?? tj utorok..
nie :)
joj no.. viem ze aj 10-teho je termin.., ale hlavne ze so Suzi sa rozumieme..

suzanka

ale ja ani za tu matku  kladku... nerozumiem tej teorii :(

Rajo

stačí sa ti ju nabifliť, nemusiš ju chápať...všetky definicie mam hlave zafixovane lebo som sa to ucil a nie odvodzoval jak Buša na prednáškach :D ... okrem derivácie...tú viem aj odvodiť .. ale aj odvodzovanie som sa naučil :)

suzanka

Quote from: Rajo on  30.01.2011, 00:27:24
stačí sa ti ju nabifliť, nemusiš ju chápať...všetky definicie mam hlave zafixovane lebo som sa to ucil a nie odvodzoval jak Buša na prednáškach :D ... okrem derivácie...tú viem aj odvodiť .. ale aj odvodzovanie som sa naučil :)

obdivujem ta.... :( vooobec to nie je lahke...vsetko mi pride uplne rovnake alebo velmi podobne...vsetko je na jedno kopyto....a este sa to do konca aj vsetko v hlave pletie :( :( :( straaaaasneee sa z toho asi  :'(

Rajo

veď to je to isté akoby si sa učila napríklad dejepis :P len pri matike to je trosku lahsie, lebo tam mas tie rôzne znaky ktore maju svoj význam čiže sa ti stači len naučiť čo znamenaju všetky tie "obrázky" a si to dáš do súvisu a ajhľa, napríklad definícia limity je na svete  bv ...

mimochodom, ty si už bola aj na opravnom z MAT1 a aj na dekanskom...boli ťažšie príklady/teória ako na hromadnom ? a s kým si mala skúšku/y ?

suzanka

Quote from: Rajo on  30.01.2011, 00:41:18
mimochodom, ty si už bola aj na opravnom z MAT1 a aj na dekanskom...boli ťažšie príklady/teória ako na hromadnom ? a s kým si mala skúšku/y ?

no jasne... minuleho roku som to absolvovala 3krat :) ale s klescom...aaa tak ja som sa velmi neucila skor som sa spoliehala na stastie a nahodu a tak to aj dopadlo..... tohto roku mam s pribisom.... a on dal na prvych dvoch terminoch rovnaku narocnost prikladov aj teorie...ale dekana si idem napisat k busovi...a to uz neviem,ze co to bude...az to bude....

suzanka

ale zvyknut davat rovnako tazke...len nie vzdy sa trafia do toho,co akurat vies :)

veteran

No, mne tá teória nejako do hlavy nejde. Naučím sa jedno, začnem ďalšie a medzitým zabudnem to prvé.  :(

Ináč, ako si mám vysvetliť otázku: Náčrt grafu funkcie y(x)=a.sin(bx+c)+d pre zadané hodnoty a, b, c, d? (a ďalšie podobné).
Tie hodnoty si zvolím sám, dá mi ich on, alebo ide len o všeobecný náčrt a popis, že čo urobí s grafom, keď pridáme a, b, c, resp. d?

Rajo

Quote from: suzanka on  30.01.2011, 01:00:38
ale zvyknut davat rovnako tazke...len nie vzdy sa trafia do toho,co akurat vies :)

čiže hovoríš, že nič take nebude ako napríklad robiť substitúciu tg x/2 keď mám integral sinx, cosx ? :) alebo priebeh nejaký crazy ako typu arccotg (x)-x ?

hardest

Quote from: veteran on  30.01.2011, 01:09:19
Ináč, ako si mám vysvetliť otázku: Náčrt grafu funkcie y(x)=a.sin(bx+c)+d pre zadané hodnoty a, b, c, d? (a ďalšie podobné).
Tie hodnoty si zvolím sám, dá mi ich on, alebo ide len o všeobecný náčrt a popis, že čo urobí s grafom, keď pridáme a, b, c, resp. d?

dostanes napr. ulohu, ze: Nacrtni graf funkcie y=2.arccos(2-x)+5

esperian

presne tak ako hovori hardest takze musis vediet co sa s grafoom stane ked sa zmeni a ked b atd .. skus si sem zadat nejake a b c d cisla a sleduj ako sa bude graf deformovat
http://wood.mendelu.cz/math/maw-html/index.php?lang=cs&form=graf

Cca1337

caute potrebujem pomoct s tymto : 1. Určitý integrál od -1/2 do 1/2: (e^(-arccos x))/(sqrt(1-x^2))
2. uvedte postup riesenia binomickej rovnice z^n=C .
vrela vdaka ...

RiTChi

Quote from: Cca1337 on  30.01.2011, 03:08:03
caute potrebujem pomoct s tymto : 1. Určitý integrál od -1/2 do 1/2: (e^(-arccos x))/(sqrt(1-x^2))
2. uvedte postup riesenia binomickej rovnice z^n=C .
vrela vdaka ...

1. substitúcia -arccos(x)
2. http://sk.wikipedia.org/wiki/Binomick%C3%A1_rovnica (niečo také: http://upload.wikimedia.org/math/0/7/7/0778612b92bac36641282805a9f53ee1.png)

Rajo

pri binomickej rovnici musíš dávať pozor aby si volil k=0,1,2....n-1

Wolfdale

na zapoctovke som mal tazsie priklady na opravnej, ako na prvom termine...(Busa)

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

Rajo

to sa vie...len či to bude aj pri opravnej skúške...dúfam, že nie :/

hardest

to je dost subjektivne hovorit, kde boli lahsie, kazdemu je ine lahsie/tazsie

suzanka

luidaaaa...kurnik sopa....tuto matiku uz sice robim dva roky....ale este stale neviem .... ako urcim korene ked mi v priebehu funkcie vysla rovnkica napr x^3 +2x^2 + 6????? hm???? toto je spanielska dedina...a bolo by uplneze super...keby aj niekto bol na intraku a dosiel by mi to za jedno pivo vysvetlit :D :D :D

Nitramdrol

skus si pozrieť hornerovu schemu či ako sa to vola

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hornerovo_sch%C3%A9ma

suzanka

Quote from: Nitramdrol on  30.01.2011, 19:52:06
skus si pozrieť hornerovu schemu či ako sa to vola

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hornerovo_sch%C3%A9ma

aha cize este v priebehu musi pouzivat aj hornerovku??? hmmm....fest nahovno :(