• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Fyzika

Started by mimexko, 28.01.2011, 02:20:56

« predchdzajce - alie »

fakovnik

hmm, akurát že mi víde uv= 354.45 čo je asi moc..  :)

Whoever said money can't buy happiness isn't spending it right.

Wolfdale

A men vyšlo uv: 280.536  ;)

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

S.Neeo

aka je pravdepodobnost ze to co sme ratali na cvikach z fyziky bude aj na zapocte len pozmenene ? Resp. robia tak ze to co sa rata na cvikach je aj na zapocte ?

Don_Corleone

nam bolo povedane ze na zapocte budu priklady ktore sa ratali na cvikach + tie co sme dostali na domacu ulohu . cviciaci Olga Fricova

Tren

zapocet vzdy zalezi len na cviciacom

Chlpaty_jak_delfin

hosi nemate niekto vypocitane priklady z dynamiky hmotneho bodu  ( 2.9/2.11/2.14/2.16/2.24/2.29)
alebo celkovo priklady co sa pocitali u Kravčíkovej ? (taktiez by som sa chcel opytat , ak niekto nevie ,ci dava na zapocet priklady co sa pocitali z cvicenie + domaca alebo ine ? )

hardest

nemate niekto nahodou este nejake priklady vypocitane, okrem tych, ktore su na FTP a ktore sem daval esperian ? http://dl1.upnito.sk/download.php?dwToken=f5f3d3d09540c08384a9791173b97e9d

alebo ked budem vediet vypocitat tie priklady ktore su v tom pdf-ku malo by to stacit na zapocet ?

BlackBerry

Niekto neake skusenosti s Rybarovou na zapoctoch??dava tie priklady co sa prepocitaju na hodine??ci uplne ine?

veteran

Quote from: BlackBerry on  28.04.2011, 16:55:09
Niekto neake skusenosti s Rybarovou na zapoctoch??dava tie priklady co sa prepocitaju na hodine??ci uplne ine?
No to by zaujímalo aj mňa  ;) Vyjadrovala sa dosť neurčito a s takým čudným úškrnom. Mali sme 5 výpočtových cvičení, z toho na dvoch chýbala. Nakoniec nepriamo skonštatovala, že toho máme na zápočet dosť málo (v zmysle, čo sme stihli prepočítať na cvičeniach; prakticky len kinematiku, dynamiku HB a mechanické vlny a kmity, dynamiku sústavy sme si mali prepočítať sami  >:().

Takisto by ma zaujímalo, čo možno očakávať na skúške, resp. čo všetko tam bude (som par. A - dr. Olčák). Archív som prezrel - nevyzerá to teda veľmi ružovo.

Rajo

Quote from: Domino_666 on  23.03.2011, 04:27:59
nemá niekto (a nemohol by odfotiť) ako upraviť ten šialený vzťah v T4 (tá nejaká parciálna derivácia či čo), výpočet uBL, je to vo výpočtoch v druhej časti (absolútna štandardná neistota uBL)

počítal som to dobre ak mi vyšlo to UBL 2722 J*Kg-1 ? to má byť také veľké číslo? :/

veteran

Quote from: Rajo on  02.05.2011, 22:04:41
Quote from: Domino_666 on  23.03.2011, 04:27:59
nemá niekto (a nemohol by odfotiť) ako upraviť ten šialený vzťah v T4 (tá nejaká parciálna derivácia či čo), výpočet uBL, je to vo výpočtoch v druhej časti (absolútna štandardná neistota uBL)

počítal som to dobre ak mi vyšlo to UBL 2722 J*Kg-1 ? to má byť také veľké číslo? :/
Zrejme áno, mne vyšlo 2021,304978 J×kg-1 - odchýlka je okolo 14-15%, takže snáď je to OK.

EDIT: ak by to ešte niekomu pomohlo, tak vzťah na výpočet je po zderivovaní takýto:

esperian

mal uz niekto zapich pri Olge Fricovej ?? ak hej tak ake priklady boli ??

Wolfdale

Mgr. Rybárova dáva tie príklady, ktoré prebrala aj na cvičeniach.  ;) [100%]

hardest

Quote from: Tux on  03.05.2011, 21:47:27
Mgr. Rybárova dáva tie príklady, ktoré prebrala aj na cvičeniach.  ;) [100%]

jak dobre niekomu ... náhodou niekto nepisal este koho uci Hutnikova ?

v utorok by mala mat cviko s Inf_2 ... nie je tu nikto z tej skupiny ?

iglov999

Hutnikova bola super, priklady take ako na cvikach, mozno trosku ine... ale zlata bola, ku kazdemu dosla a pozerala, ci dobre pocitas a tak trosku naviedla, ked ti nevychadzalo  :j_smiley:

Wolfdale

Quote from: hardest on  03.05.2011, 21:50:14
Quote from: Tux on  03.05.2011, 21:47:27
Mgr. Rybárova dáva tie príklady, ktoré prebrala aj na cvičeniach.  ;) [100%]

jak dobre niekomu ... náhodou niekto nepisal este koho uci Hutnikova ?

v utorok by mala mat cviko s Inf_2 ... nie je tu nikto z tej skupiny ?

Čo potrebuješ? :)

Hessesian

Quote from: iglov999 on  03.05.2011, 21:57:13
Hutnikova bola super, priklady take ako na cvikach, mozno trosku ine... ale zlata bola, ku kazdemu dosla a pozerala, ci dobre pocitas a tak trosku naviedla, ked ti nevychadzalo  :j_smiley:

Cirou nahodou nepametas z ktorych kapitol davala priklady ?

Wolfdale

Ja som mal 4. kapitoly, a na zápočtovke bolo z každej jeden príklad.

hardest

co si mal 4. kapitoly ? som nejak nepochopil ... ved viac ako 4 kapitoly sa preberali ... 1., 2., 3., 5., a 10.

takze len take priklady boli ako sa ratali na cvikach ? presen take len s inymi cislami ? nepamätas presne ktore typy ? ... aj take jednoduchsie boli, ci len take zlozite ?

Wolfdale

Zle som to napísal. Všetky príklady, čo sme mali, som rozdelil do 4 kapitol - ako sme to aj preberali.
1. Kinematika hmotného bodu
2. Dynamika hmotného bodu
3. Dynamika sústavy hmotných bodov a telesa
4. Mechanické kmity a vlny

Tieto štyri kapitoly sme prebrali.

Príklady:
1.: 1.3 [Závislosť dráhy...]
2.: 2.9 [Stála sila F...]
3.: 3.9 [Určte moment zotrvačnosti...]
4.: 5.1 [Vypočítajte dobu kmitu...]

Toto bol variant A (pochybujem, že pre Vás bude robiť nové príklady...)  :)

Hessesian

Prave preto som sa na to pytal, thx :D

hardest

diky fakt, ... a nevies zohnat aj  B variant ?

no ja by som velmi na nu nepovedal, zeby nam dala to iste ako vam ... ona nie je podla mna taka blba

Wolfdale

Kľudne si môžeš pripraviť jeden taký papier, ktorý potom iba odovzdáš.  ;D
Len nenapíš čísla príkladov, lebo to si už nepamätám, že ako boli zaradom...

Wolfdale

Quote from: hardest on  03.05.2011, 22:20:45
diky fakt, ... a nevies zohnat aj  B variant ?

no ja by som velmi na nu nepovedal, zeby nam dala to iste ako vam ... ona nie je podla mna taka blba

Podľa mňa MP.     /* má v pi*i  bp

hardest

podla mna da ine :D ... a ten B variant nevies popytat niekoho, kto bol B-cko ? .. lebo ja nesedim pri okne, ta ja budem B asi :D