• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

ELEKTROTECHNIKA (priklady)

Started by esperian, 04.04.2011, 16:07:37

« predchdzajce - alie »

veteran

Quote from: Robo7691 on  15.05.2011, 00:36:15
Nazdar. Moze mi niekto vysvetlit priklad na Rezonanciu. V tom PDF co je priklad 3.6.1 nechapem tam tomu jednej veci. Urcili celkovu komplexnu impedanciu  Z, a potom ten vztah upravili tak nejak divne. A tej uprave nechapem ze co tam vlastne urobili. Moze sa niekto na to pozriet a vysvetlit mi to? Pisu tam ze vztah upravime tak aby sme vedeli urcit imaginarnu a realnu zlozku. Ja nemam tusenia ako to urobli. Vdaka za odpoved.  bu
Tak to riešenie je napísané príšerne. Ale to všetko sú "len" matematické triky a úpravy zlomkov. Vysvetlenie:

Skús si to roznásobiť na papier, napíš si celé riešenie - iste to tak pochopíš, nie je to ťažké. Len v tom vzorovom riešení sú vynechané kroky, takže sa to vyzerá ako neriešiteľná záhada :)

Robo7691

Dakujem za vysvetlenie a ochotu. Idem sa nato mrknut. Dufam ze ma osvieti. Lebo skuska uz v utorok

S.Neeo

mali ste  niekto na cvikach neharmonicke , prechodne deje alebo dlhe vedenia ?

Robo7691

Ano bolo to tam spomenute.

Rajo

Quote from: Robo7691 on  16.05.2011, 13:52:49
Ano bolo to tam spomenute.

no ja mám pocit, že dlhé vedenia a prechodné deje neboli spomínané ani na prednáškach a ani na cvikách...jedine nehrarmonicke ...

Robo7691

Tak dlhe vedenia sme urcite pocitali. Aspon nasa skupina. Neviem aky si odbor. Ale jedine co nebolo na cvikach boli stvorpoly. To sa bralo na poslednej prednaske, a v 13. tyzdni uz cviko nebolo s toho.

Hessesian

Mozem vynechat ten termin 18.5 bez straty dvoch opravnych pokusov ?

Wolfdale

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

Wolfdale

Chlpaty_jak_delfin

neviete nahodou ci na skuske pre D paralelku s Darinou Spaldonovou budu  pri prechodnych dejoch  len  jednosmerne zdroje + obvody s impulzom na vstupe alebo aj harmonicke zdroje?

S.Neeo

Quote from: S.Neeo on  16.05.2011, 20:39:08
mohol by si mi pls naskenovat zo zosita to co mas a poslat na mail jimy161@azet.sk  ?

kto ste mali na cvikach prechodne , neharmonicke , dlhe vedenia ...

S.Neeo

neviete ako pri neharmonickych vyratate hodnotu voltmetra/ampermetra ?

PaliP

Nemôžem sa odhlásiť ? :D

18.5.2011 7:30
90 min.    BN5_ZP1   220/92   Riadny   Skúška-1    od:30.3.2011 12:00
do:17.5.2011 12:00   Termín je určený pre 1.ročník, paralelka A   prihlásený
1.6.2011 7:30
90 min.    BN5_ZP1   220/7   Riadny, 1.opravný, 2.opravný   Skúška-1    od:13.4.2011 12:00
do:31.5.2011 12:00   Termín je určený pre 1.ročník, paralelka A   
I am the one and only :D

xxx3

odhlasit sa mozes, ale len do 12:00 do dnes :)

PaliP

ale stacam narok na opravny ?

xxx3

podla toho kolko je terminov vypisanych ... ked su 2 a ty pojdes az na ten druhy, na prvy nepojdes, tak opravny mat zrejme nebudes, lebo uz dalsi termin nie je ... no keby boli 3 (co pochybujem) tak mozes ist na ten druhy a ten treti bude pre teba opravny

tam ide len o to, ci je vypisany dalsi termin, ktory by bol pre teba opravny

Chlpaty_jak_delfin

Vedel by mi niekto vysvetit ako robit zaciatocne podmienky  pre prechodne deje

ak to spravne chapem v prvom pripade sme brali do uvahy ze cievku v jednosmernom obvode modelujeme ako skrat cize hodnota prudu sa vypocita tak ako je znazornene ...

-no v druhom priklade mi to nejako nevychadza ako sa moze  uc(0-)=U , ked tam mame odpor na ktorom sa robi ubytok napatia ?

Hessesian

Paralelka A mala nejake prechodne deje :?

veteran

PaliP

Nevie niekto približné okruhy na predmet Elektrotechnika PARALELKA A ?

Lebo na skúšku odpoveďový hárok vyzerá nezmenený ako na zápočte kde ste mohli získať aj skúšku...

Wolfdale

Ja som si vytlačil ten istý, čo som mal na predtermíne.

/* btw cítim, že budú ťažké príklady */

esperian

/* Dúfam,že sa mýliš    :pusta: */

Rajo

treba mi 10 bodov, to dám aj keby som mal vypočítať len impedancie, však? :D pretože sa absolutne nič neučím...

kepasa

ked mam 40b zapocet, som A paral., tak mi staci tich 11b zo skusky aby som mal spraveny predmet?

esperian