• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

programovanie

Started by rasto31, 27.04.2010, 23:49:30

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

co ma skoncit? aka podmienka? vsak ked sa ta podmienka nesplni, tak to len jednoducho prejde na dalsiu iteraciu cyklu...
All code is crap.

42

vicious

no konečne dobrá rada,  :thumbs-up: skusim si to ešte raz prejsť a dufajme ž pochopím

Agamemnon

skus si na papieri simulovat vykonavanie programu... tj... skus interpretovat ten algoritmus... a uvidis... pomaha to naucit sa a pochopit... alebo potom to rovno debuggovat pri vykonavani, ako radil mirek...
All code is crap.

42

dEVIANT

Quote from: Agamemnon on  21.06.2010, 20:44:13
co ma skoncit? aka podmienka? vsak ked sa ta podmienka nesplni, tak to len jednoducho prejde na dalsiu iteraciu cyklu...
Quote from: vicious on  21.06.2010, 21:29:02
no konečne dobrá rada,  :thumbs-up: skusim si to ešte raz prejsť a dufajme ž pochopím

Lol...z toho mám pocit, že nevie ani ako funguje for cyklus :D
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

vicious

prečo by som nemal vedieť ako funguje for... najprv sa nastaví i=0, vykonajú sa dalšie príkazy, i sa nastaví na 1 ...až kým i<5...čiže 5krát sa vykonajú príkazy uvedené dalej za for

dEVIANT

No lebo si napísal na to Agamemnonove: "no konečne dobrá rada,  thumbs-up skusim si to ešte raz prejsť a dufajme ž pochopím"

A on vlastne len povedal ako funguje for :D

vicious

ja myslel že sa bavíme o podmienke k-tý prvok poľa "a" je menší než i-tý prvok poľa "a"
takže znova platí otázka - ako prebieha ďalej tento program ked vyššie uvedená podmienka není splnená? keby tam bolo if/else tak je to jasné..ale pri samotnom if sa má program ukončiť - ale sa neukončí a toto ma práve zaujíma čo sa tam udeje...

dEVIANT

Jááááj tak ty si vlastne nevedel ako funguje if :D No ale hlavné je, že teraz ti už je všetko jasné  :)

ursus

So this router walks into the doctor's office...
- Doctor, it hurts when IP.

Agamemnon

Quote from: vicious on  21.06.2010, 22:51:14
ja myslel že sa bavíme o podmienke k-tý prvok poľa "a" je menší než i-tý prvok poľa "a"
takže znova platí otázka - ako prebieha ďalej tento program ked vyššie uvedená podmienka není splnená? keby tam bolo if/else tak je to jasné..ale pri samotnom if sa má program ukončiť - ale sa neukončí a toto ma práve zaujíma čo sa tam udeje...

stále nechápem, ako si prišiel ku tomu, že sa má program ukončiť... proste ak if nemá else statement, tak sa pokračuje v algoritme normálne ďalej, za if statementom... jedna z vlastnosti algoritmov je, že sú sekvenčné...
All code is crap.

42