• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Fyzika 1 (Hlavacova)

Started by radix, 05.05.2008, 23:35:21

« predchdzajce - alie »

LNC

tak neuvedies priklad, no... neni setko dokonale, viac nwm pomoct, sorry... ja to v pondelok nedam, takze aj tak...
http://www.digitalnysvet.sk/ lubim moj HP Probook

Patto

nj vsak ja viem ... v poho .... a co myslis, ze ja spravim? :D :D ked sa tak do toho pozeram, tak si nedavam velku sancu ... ale to je ta moja flakarcina :D :D ... posledne dva dni sa ucit ... co uz ...

LNC

radix more, ty horsie jak stricke skoncis..

Patto

no hej uz pomaly zacinam :D :D ... nemate niekto nejake skusenosti s Hlavacovou, ci napr. musim velmi odvodzovat nejaky vzorec, ked je otazka typu Vyjadrite ... alebo staci len ten vysledny vzorec? :bananadance:

Patto

Quote from: radix on  08.06.2008, 00:02:37
ze vraj uplne vsetko :)

super ... kedy to je opravna? :) dost neskoro sa mi zda

markus

bohuvdaka ja hlavacovu nemam ale aj tak si neverim:D svinstvo bolo to ze na fyziku som mal 3 dni a to sa dost blbo uci:P to si clovek uz hovori ze sa nestiha ucit ta naco sa trapit:D je to svinstvo na psychiku:D ale beriem to z lepsej stranky:D opravny je az 30.6:P tak tyzden si dam potom pauzu a potom sa budem ucit poriadne 10 otazok denne:D nieje to vela a bude sa to v pohode stihat:D budem pokojnejsi a zvladnem to:D :pimp:

plexisklo

Quote from: markus on  08.06.2008, 00:27:52
opravny je az 30.6:P tak tyzden si dam potom pauzu a potom sa budem ucit poriadne 10 otazok denne:D
to je cesta do pekla,ver mi  :D :D
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

Matejus

Clovek aby sa fakt zacal do toho pozerat uz. Vyslopal som si uz jeden energy drink :drink: a do rána bieleho dufam vydrzim  ap
Učite sa z tych odpovedi co su na ftp pod nazvom FYZIKA BY HUDY? pretoze na niektore otazky sa mi nezda ze by hlavacovej stacili 2-3 riadky.

markus

Quote from: plexisklo on  08.06.2008, 00:30:36
Quote from: markus on  08.06.2008, 00:27:52
opravny je az 30.6:P tak tyzden si dam potom pauzu a potom sa budem ucit poriadne 10 otazok denne:D
to je cesta do pekla,ver mi  :D :D

co sa ti nepaci?:D ja sa takto zvyknem ucit a mi to vyhovuje jak vsetko naraz lebo sa neviem potom sustredit kym to nieje pocitanie prikladov to vydrzim robit aj cele dni ale biflovat sa nie:) zimko som sa tiez takto ucil po strane tyzden a dostal som B:P

to Matejus:
tak to ti zelam vela stastia:D ja mam problem nad tym presediet pol hodinu vkuse:D

Csábiqe

Aká je relatívna rýchlosť dvoch svetelných lúčov letiacich proti sebe?

plexisklo

Quote from: markus on  08.06.2008, 00:42:43
co sa ti nepaci?:D ja sa takto zvyknem ucit a mi to vyhovuje jak vsetko naraz lebo sa neviem potom sustredit kym to nieje pocitanie prikladov
ja som to skor myslel s tym odkladanim a ze casu dost... to je moj problem,ze si poviem ze casu dost a nakoniec dva dni pred skuskou nespim,lebo sa musim ucit :)
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

stricky

Quote from: LNC on  07.06.2008, 23:59:22
radix more, ty horsie jak stricke skoncis..

to co za hlupa poznamka? ta mam zmazat?

Csábiqe

Tu riesite hluosti, fakt ako koho zaujima ze kto jak nestiha, kto si da opravny.  :whacko: Chodte dakde na pokec a tam si to vybavte a tu rieste prosim vas aj daco co sa tyka fyziky.... a racej zapojte rozum a pomozte mi .............Aká je relatívna rýchlosť dvoch svetelných lúčov letiacich proti sebe?

MorFiuM

Quote from: Csábiqe on  08.06.2008, 01:05:44
Tu riesite hluosti, fakt ako koho zaujima ze kto jak nestiha, kto si da opravny.  :whacko: Chodte dakde na pokec a tam si to vybavte a tu rieste prosim vas aj daco co sa tyka fyziky.... a racej zapojte rozum a pomozte mi .............Aká je relatívna rýchlosť dvoch svetelných lúčov letiacich proti sebe?

2c podla mna...jeden ide c, druhy ide c, ta 2c  :j_tongue:

LNC

bohuzial, nevem ti odpovedat...

zmaz ma stricke, zmaz... :D

JCube

Quote from: MorFiuM on  08.06.2008, 01:25:21
Quote from: Csábiqe on  08.06.2008, 01:05:44

2c podla mna...jeden ide c, druhy ide c, ta 2c  :j_tongue:
c
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

LNC

ok, Jcube ale ako jej to tam zdovodnim?
jej = Hlavacovej
tam = na skuske

JCube

pokial si spravne pamatam tak madamme hlavacova spominala nieco take ako ze c je maximalna mozna rychlost v prirode... :)

MorFiuM

Quote from: JCube on  08.06.2008, 02:11:49
pokial si spravne pamatam tak madamme hlavacova spominala nieco take ako ze c je maximalna mozna rychlost v prirode... :)

to je sice pravda, ale on sa pyta na relativnu rychlost, to znamena, ze nikto sa nou pohybovat nebude...iba relativne...rozdiel medzi nimi
aspon ja si to tak predstavujem: ked do seba celne vrazia 2 auta, ktore sli 150kmh, tak to je to iste, ako by jedno iduce 300kmh vrazilo do steny ;)

JCube

to mi je jasne...ale mne sa zdat ze takyto paradox spominala...nvm...barz si prednasky nepamatam..

kOsTi

jj viac ako c proste nie je... neni nad cim uvazovat :)
:trestac:

MorFiuM

Quote from: JCube on  08.06.2008, 02:25:34
to mi je jasne...ale mne sa zdat ze takyto paradox spominala...nvm...barz si prednasky nepamatam..
moze byt ze to bude finta...

JCube

Quote from: MorFiuM on  08.06.2008, 02:42:20
Quote from: JCube on  08.06.2008, 02:25:34
moze byt ze to bude finta...
obcas staci googlit a wikipediovat a nevymyslat hlupoty ako nas chce kazdy nachytat a nedat nam tu znamku :)

Je dôležité si uvedomiť, že rýchlosť svetla nie je ,,rýchlostným obmedzením" v tradičnom vnímaní. Pozorovateľ prenasledujúci svetelný lúč nameria rovnakú rýchlosť vzďaľovania sa od neho ako pozorovateľ v pokoji. To vedie k neobyčajným dôsledkom pre rýchlosti.

Mnohí sú zvyknutí, že rýchlosti sa sčítavajú: ak idú dve autá proti sebe, každé z nich idúce rýchlosťou 50 km/h, očakáva sa, že každé z áut bude vnímať to druhé približujúce sa celkovou rýchlosťou 50 + 50 = 100 km/h.

Avšak pri rýchlostiach približujúcich sa rýchlosti svetla sa z výsledkov experimentov stalo jasné, že toto pravidlo neplatí. Dve vesmírne lode letiace proti sebe, obe letiace relatívnou rýchlosťou 90 % rýchlosti svetla z hľadiska pre nich nezávislého tretieho pozorovateľa medzi nimi, nevnímajú približovanie rýchlosťou 90 % + 90 % = 180 % rýchlosti svetla; namiesto toho vnímajú vzájomné približovanie pri rýchlosti mierne nižšej ako je 99,5 % rýchlosti svetla.

JCube

a je to dane:

u = (v+w)/(1+(v.w/c^2))

co je einsteinov vztah pre scitanie rychlosti ;)

enjoy

Squirrel_sK

viete niekto odpovedat na otazku 28 a 29??? pls dobra dusa ukaz sa
Odkladanie robí ľahkú vec ťažkou a ťažkú vec nemožnou.