• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Opravny zapich z fyziky

Started by JCube, 23.05.2007, 05:57:43

« predchdzajce - alie »

kOsTi

nj... sak potom to tu pridem s placom napisat :D
:trestac:

Havran

Quote from: will.i.am on  27.05.2007, 17:40:31
Tak to vyzera, ze ma fakt len 4 varianty na nase jedine stastie :-D
Ja mam zapocet 28, lebo tie priklady som mal preratane dopredu ;-)

tak potom vies jak sa pocitaju tie taziska, lebo postup na to neviem nikde najst
Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

clovek57

Havran

tu knihu mam doma a je tam o tom velky prd

kOsTi

to je jedno... su tam prepocitane presne tie dva priklady ktore on dava... to staci :D

Havran

ale praveze nesu, ten stvorec tam je len ako priklad a mas k nemu len vysledok a k tomu kruhu je napisany 1 vzorec, ktory nechapem jak vznikol

clovek57

no to je pravda, ale ked dostanes ten priklad s tym kruhom, mozes mu tam napisat aspon ten vzorec ktory nikto z nas nexape...mozno za to da nejaky bod :D inak fakt neviem ako na tie priklady s taziskami...

Pusta

mozem sa opytat ze ten stvorec a kruh su priklady na  aku temu?

JCube

sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Pusta

OK ale ktora z tyxto tem?
Mechanické pohyb hmotného bodu - úlohy (1-63)
Dynamický účinok síl. Gravitačné pole - úlohy (64-123)
Mechanika sústavy hmotných bodov a telesa - úlohy (124-180)
Mechanika kvapalín a plynov - úlohy (200-233)
Ideálny plyn. Kinetická teória plynov - úlohy (311-371)
Termodynamika - úlohy (372-443)
Mechanické kmity a vlny.Akustika - úlohy (234-272)
Tepelné vlastnosti tuhých látok - úlohy (273-310)
Elektrické pole - úlohy (504-583)
Elektrický prúd - úlohy (584-669)
Magnetické pole. Elektromagnetická indukcia - úlohy (670-740)
Fotometria - úlohy (811-819)
Geometrická optika - úlohy (820-878)
Premenné prúdy. Elektromagnetické kmity a vlny - úlohy

JCube

tusim mechanika sustavy hmotnych bodov a telesa...
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Havran

Pusta

taze mozem vam sem pastnut na co som filozofickymi uvahami dosla ak xcte...  :lookaround:

kOsTi

heh tak postup priblizne viem aj ja... ale napr na ten priklad kde je obdlznik a ja jednej strane odrezany polkruh a na druhej strane pridany to nefunguje :(

je to nieco ako:

((rozdiel taziska odobranej casti aby vznikol sumerny utvar) - x )/x = (obsah povodneho utvaru - 2x obsah odobranej casti) / (obsah odobranej casti)

x - je vlastne tazisko povodneho utvaru a bude to stale x ked si date osi cez to tazisko

ked ma niekto pochopil tak som rad :)

Pusta

thaaak ale pri tom kruhu tam idem o pomer rozdielov polomerov (lebo taziska lezia na jednej priamke ktora moze byt zaroven pomomerom) a obsahov ploch danyx casti 
a u toho stvorca priklad 153 tam si treba na a/2 nakreslit taziska a vyuzit to ze taznica trojuholnika je rozdelena taziskom vzdy v pomere 1:2 ,pricom mensi diel je blizsie ku strane a vecsi diel blizsie k vrcholu

dufam ze je to aspon kusok spravne  :lookaround:

Havran

no k take zaveru som dosiel aj ja, ale to iba podla toho vzroca, len si nesom isty ci panovi sevcovicovi bude stacit ked mu tam napisem vzorec, ktory neviem preco funguje a aj to asi iba na obmedzeny druh prikladov

reakcia na Kosti

Pusta

vsak staci napisat ze si vyuzil pri tom podobnost rozmerov ako pri podobnosti trojuholnikov

kOsTi

Quote from: Pusta on  28.05.2007, 02:37:26
thaaak ale pri tom kruhu tam idem o pomer rozdielov polomerov (lebo taziska lezia na jednej priamke ktora moze byt zaroven pomomerom) a obsahov ploch danyx casti 
a u toho stvorca priklad 153 tam si treba na a/2 nakreslit taziska a vyuzit to ze taznica trojuholnika je rozdelena taziskom vzdy v pomere 1:2 ,pricom mensi diel je blizsie ku strane a vecsi diel blizsie k vrcholu

dufam ze je to aspon kusok spravne  :lookaround:

tak celkom som ta asi nepochopil... skus mi napisat rovnicu pre priklad 152

Havran

tam to bude asi dakus inak lebo cast si odobral, ale cast aj pridal

kOsTi

no ale tak hadam da len ten stvorec a kruh... bo zatial som este nepocul zeby daco ine dal (ale pri mojom stasti da prave tu 152)

hrmill

:ohmigod: cawte vospolok ktora dobra dusa opakuje fyziku v 2 rocniku tak ako ja  :462:  :03:

Neviem sice ako ale podla IS mam ten zapocet  :emot-dance:
Čím viac práce človek má, tým sa cíti vyčerpanejší a horšie znáša stres. To isté môžeme povedať o sexe, čím je ho menej, tým je zdravie horšie a účinky stresu výraznejšie. Preto sexujte a sexujte.

Havran

cool pan sevcovic dneska na nas vybalil dalsie 2 sady prikladov ja som mal
1.26 ale zmenil tam udaj na uhol 45 a zrychlenie 0.08
2.13 ale zase trochu upravil cisla
3.3
Moment zotrvacnosti pre kuzel, bolo to pod prikladom 124 na papieri ale neni to on.

clovek57

ked nespravim vo stvrtok zapich z fyziky, zopakujem si rovno asi cely rocnik, pretoze v druhom uz mam opakovat elektriky...a opakovat 3 predmety..no dakujem pekne :)

kOsTi

no som na tom nejak blbo... skoro nic som nemal... no ved tak opakovanie matka mudrosti :)

clovek57

nemate tie priklady niekto vypocitane? co dava pan sevcovic?