• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

DM I

Started by Eghinka, 11.05.2007, 17:10:56

« predchádzajúce - ïal¹ie »

leniocka

drzim vam seckym palce zajtra na matike ;) nech da plavka lahke otazky  :smirk:

JCube

ja vam drzim komplexne poldeci pred nosom... :D aby ste vedeli co vas caka... :D
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Sooloni

myslite ze da nejake priklady na tie stromy binarne? hlavne tie preorder, postored, inoredr..? robili sme to sice na cvikax ale nerozumiem teraz tomu postupu  :p:

fat4l

no tak som to preratal....a vyslo mi: x/\(z V y)....to je vysledok pomocou Karnaughovej mapy.....z tabulky je to: (x/\y'/\z)V(x/\y/\z')V(x/\y/\z)....a jaky je vlastne rozdiel medzi MDT a NDT..??....ja som sa to totiz ucil zo strednej....pri rieseni logickych obvodov....a tam sme mali normalnu disjunktivnu formu..uplnu normalnu disjunktivnu formu....a to iste aj pre konjunktivnu...tak som teraz trosku z toho prekvapeny imho...

joquence

Quote from: Sooloni on  08.06.2007, 04:36:14
myslite ze da nejake priklady na tie stromy binarne? hlavne tie preorder, postored, inoredr..? robili sme to sice na cvikax ale nerozumiem teraz tomu postupu  :p:
mysliet si moze kazdy co chce..., aj tak musis vediet vsetko..., nikdy nevies cim Ta moze Plafka prekvapit...  :emot-LMAO:

kOsTi

dpc zas sa nevyspim... nevaaaa... sak skusky nesu casto :)
:trestac:

joquence

Quote from: fat4l on  08.06.2007, 04:43:09
no tak som to preratal....a vyslo mi: x/\(z V y)....to je vysledok pomocou Karnaughovej mapy.....z tabulky je to: (x/\y'/\z)V(x/\y/\z')V(x/\y/\z)....a jaky je vlastne rozdiel medzi MDT a NDT..??....ja som sa to totiz ucil zo strednej....pri rieseni logickych obvodov....a tam sme mali normalnu disjunktivnu formu..uplnu normalnu disjunktivnu formu....a to iste aj pre konjunktivnu...tak som teraz trosku z toho prekvapeny imho...
noo ta tabulka mi vysla rovnako, ale podla K.M. mi vyslo  (x/\z)V(z/\y') = z/\(xVy')

puq

moreeeeee sak jebbte na ten priklad:) i ta da iny:)))

kOsTi

Ludia... nevie niekto ze: Dokážte, že všetky boolovské funkcie sa dajú napísať v DNT ????

joquence

mas pravdu, aj ja si myslim....  :thumbsup:

joquence

Quote from: kOsTi on  08.06.2007, 04:53:27
Ludia... nevie niekto ze: Dokážte, že všetky boolovské funkcie sa dajú napísať v DNT ????
jasnacka ze vieme...

joquence

mas to v jednom z tahakov z FTP-cka...  :emot-drunk:

fat4l

to neva ze daju iny priklad...mi sa na tom totiz zabavame a nemame co robit tak ho riesime nie:D....uz som na to pozrel snad 20x.....a stale rovnako...skus pozriet ci tam dakde nemas chybu....urcite to mas zle..lebo ked som to spatne transformoval....tak to vyslo....skus si to prekreslit do elektrickej podoby pomocou spinacov...a dosadzuj hodnoty x,y,z....ci ti vyjde hodnota f......

Sooloni

rofl.. "skus si to prekreslit do elektrickej podoby pomocou spinacov...a dosadzuj hodnoty x,y,z....ci ti vyjde hodnota f"  :thumbsup:

Sooloni

no ja momentalne este len opakujem relacie  :emot-LMAO: ... ale sak do 4,00 casu dost  :ropebanana:

kOsTi

4,00? co bude potom? :)

puq

a potom to vzda:)))

fat4l

to Sooloni.....mozno sa to zda take ze brrrr....ale je to o dost lahsie podla mna..:)......len to treba pochopit.....:P....

edit//:..mozte mi pls niekto povedat rozdiel medzi MDT a NDT..?..

Sooloni

a neda sa to nahodou riesit pomocou tych karnafovych map? ;)

Sooloni

btw: a o 4,00 idem spat

Gaspacho

Taaakze ja by som len chcel ze neviem kto to tu obranoval ale mal pravdu... okruh, ktory nie je oborom integrity je (Z6,+,.) a to lebo:

1. obor integrity nemamat netrivialneho delitela nuly (a.b=0)
2. Z6 takeho ma (3.2=0)

taze sorry za blud co som napisal mali ste s tym Z6 pravdu

Sooloni

nooo  :thumbsup: tak to mam v zosite

fat4l

no da sa to riesit pomocou KM....to som aj pisal:P

puq

a rozdiel je taky ze MDT je minimalny DT a NDT je normalny, cize MDT je jednoduchsie zapisane NDT, respektive pomocov menej znakov zapisany NDT:)

chapes ne?:D

Quote from: fat4l on  08.06.2007, 05:13:46
to Sooloni.....mozno sa to zda take ze brrrr....ale je to o dost lahsie podla mna..:)......len to treba pochopit.....:P....

edit//:..mozte mi pls niekto povedat rozdiel medzi MDT a NDT..?..

kOsTi

proste jeden normalny a druhy minimalny (bud cez upravy alebo mapu)