• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Tahaky zaklady elektroniky

Started by zuzanka664, 30.05.2007, 00:39:52

« predchdzajce - alie »

zuzanka664

Prosim vas mate niekto tahaky na zaklady elektroniky? Ak ano pomohli by ste s tym?

fat4l

nemam..:(.....a ty nam pomozes ako vyzera elektronika..co robis a tak..je to tazke..?...

zuzanka664

Na elektronike berieme polovodicove suciastky. Najskor sme zacali rezistory, condenzatory, diody, tranzistory(normalne, fety, mosfety) a ku koncu zosilovace a logicke obvody. Ku vsetrkemu su teoreticky veci + kopa vzorcov na vypocet napr pracovneho bodu tranzistoru atd. V podstate je to nieco medzi zimkom a zeikom.

fat4l

jeje:D..a pocitaju sa priklady napr jak na elektrotechnike..?...no trosku ineho typu samozrejme...ale pocitaju.?..a labaky?

zuzanka664

Co sa prikladov tyka tak su ovela ovela lahsie ako na ele2. A zo zapoctom som mal problem. Treba tam dat vela zadani. Za kazde sme mohli mat tusim 6 bodov a nasa skupina dostala tak v priemere 2.  1 prakt meranie(pohoda) Potom sme pisali zapoctovy test na ktorom som nebol takze neviem posudit. Ale na opravnom sa podariloo.

fat4l

takze odporucas tento predmet??.....mna skor odradilo to pocitanie...lae ked vravis ze pohoda..tak asi pohoda..:D.....a jak su rozdelene body zapocet/skuska?...

zuzanka664

Priklady nie su tazke a ak si sa vedel naucit zimko tak elektroniku odporucam. Za zapocet sme mohli ziskat 40 bodov s toho ak sa nemylim tak polovica bola za test a polovica za zadania + meranie. A nam osobne daval Galajda 6 bodov zo skusky za ucast na prednaskach. A to tak ze namatkovo robil prezencie (asi 3 krat za rok). Tych 40 bodov za zapocet vyzera dobre ale prakticky je problem tolko nazbierat aspon ja som s tym mal.

will.i.am

tu mate tahak co som mal na zapoctovke, na skusku ho prerobim/dorobim

kajjo

nevie nahodou niekto z vas okruhy otazok ku skuske?

hustler

Quote from: will.i.am on  05.06.2007, 01:21:13
tu mate tahak co som mal na zapoctovke, na skusku ho prerobim/dorobim

ako ten tahak som stiahol....ale 4ku pismo je vidno ked na to pozeras tak z 10 cm vzdialenosti :(...a skusal som to dat na vacsie....tak potom je toho vela kua :(...

JiLLiAn

ahojte poradte mi kde je miestnost 220???? mam tam mat skusku z elektrotechniky ale neveim kde to je :j_shocked:...dik  :j_grin:

kajjo

will.i.am. ked si budes robit tahak, tak ho sem potom hoď, please  :thumbsup:  skocime potom na  :beer1:

kajjo

nema nahodou niekto z vas tahak na skusku ? vdaka  ;)

davhan

Quote from: JiLLiAn on  05.06.2007, 18:32:17
ahojte poradte mi kde je miestnost 220???? mam tam mat skusku z elektrotechniky ale neveim kde to je :j_shocked:...dik  :j_grin:

vystupis na 2. poschodi z paternosteru a otocis hlavu tak 30 stupnov doprava :) ...tam je 220

will.i.am

Tak tahak som preorbil, dorobil bolo to 5-kou na celu A4 poslkadal som to bolo to citatelne, skrytelne, nenasli mi ho, ale aj tak mi hovno pomohol...
Takze v piatok idem znova a neviem ci sa mi ho vobec oplati prerabat.
Sorry ze som ho tu nedal, ale mal som take fofry red skuskou...
No mozno niekomu pomoze na opravnej  :j_wink:

will.i.am

Tak tu je finalna verzia tahaku, aspon z mojej strany, doplnil som tam par drobnosti a nejake vzorce ne pero...
Inak navod:
Rozstrihat na psy, zlepit lepsiacou paskou, aby vznikol dlhy pas. toto poskladat podla toho ako su spravene odskoky na riadkoch...

tak sa posnazte, naucte sa nejake schemy  :j_rolleyes: a nejako to v piatok spravim... drzme si palce